Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 16 April 2008 Den Helder wil nieuw stadhuis bouwen bij NS-station

De gemeente Den Helder wil een nieuw stadhuis bouwen in het Stadshart, meer specifiek op de locatie van het oude postkantoorgebouw nabij het NS-station Den Helder. Het nieuwe stadhuis, dat herkenbaar, eigentijds, duurzaam en flexibel moet worden, moet eind 2012 betrokken worden. Dat staat in een Nota van Uitgangspunten die vandaag is vastgesteld door het college van B&W.

De Nota van Uitgangspunten beschrijft de randvoorwaarden waaraan het nieuwe stadhuis moet voldoen. Het gaat dan om de uitstraling en de esthetische kwaliteiten, maar bijvoorbeeld ook om bouwtechnische zaken en een verkenning van de benodigde ruimten. Op basis van deze voorstudie wordt momenteel een haalbaarheidsonderzoek gedaan. Dit haalbaarheidsonderzoek, dat in september door de gemeenteraad moet worden bekrachtigd, zal dieper ingaan op de ruimtelijke en financiele consequenties van nieuwbouw.

Huisvesting

Een nieuw stadhuis moet huisvesting bieden aan het bestuur en de publieksgerichte, ondersteunende en administratieve taken van de gemeente. Deze functies zijn nu nog gehuisvest in drie afzonderlijke kantoorgebouwen. Dit levert beperkingen op op het gebied van efficiency, dienstverlening, bereikbaarheid en herkenbaarheid. De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 11 juni 2007 dan ook besloten om een haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren voor een nieuw te bouwen stadhuis in het Stadshart. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl