Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 24 April 2008 Den Helder wordt bruisende maritieme stad

Het centrumgebied van Den Helder wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd. De route hiertoe wordt aangegeven in het Uitwerkingsplan Stadshart dat burgemeester en wethouders vrijgegeven hebben voor inspraak. Het plan geeft aan hoe Den Helder zich de komende jaren kan ontwikkelen tot een bruisende maritieme stad.

Den Helder gaat samen met haar partners op drie plekken aan de slag met integrale gebiedsontwikkeling: de haven, Willemsoord en het Stadshart. Deze drie gebieden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De uitgangspunten hiervoor zijn opgenomen in de Strategische Visie 2020. Hoe deze plannen realiteit worden staat in het plan dat heet ‘Op eigen kracht naar resultaat’.

Willemsoord

Als rode draad in de plannen om Den Helder nieuw elan te geven loopt de ontwikkeling van Willemsoord. Deze historische toplocatie, met zicht op Waddenzee en Noordzee, gaat onderdeel uitmaken van het stadscentrum van Den Helder. Het besluit om in het Natte Dok, de binnenhaven van Willemsoord, een jachthaven ten bate van zeewaardige jachten aan te leggen, vormt hiertoe een eerste stap. Belangrijk in dit kader is tevens de verplaatsing van de schouwburg naar Willemsoord. Verder komen er op de voormalige marinewerf aantrekkelijke woningen, diverse voorzieningen en bedrijvigheid.

Nieuw stadhuis en stadspark

Een ander speerpunt is het verbeteren van de stationszone met als middelpunt het nieuwe stadhuis op de plek van het postkantoor. Verder staat de aanleg van een stadspark tussen het station en het Marsdiep, inclusief een heringericht Julianaplein, hoog op de prioriteitenlijst. Hetzelfde geldt voor de ontwikkeling van woningen op de langere termijn aan de dijk,met zicht op Texel en de Waddenzee. Het opknappen van het winkelhart door winkels te concentreren en te moderniseren, vormt eveneens een belangrijke pijler van de vernieuwing van het centrumgebied. Daarbij is ook aandacht voor het verbeteren van het horeca-aanbod en de openbare ruimte.

Concrete projecten

Het Uitwerkingsplan geeft klip en klaar aan hoe de vernieuwing van het Stadshart voortvarend op de rails kan worden gezet. Ook de financiele consequenties zijn berekend. Het plan varieert van concrete bouwprojecten tot het verbeteren van woonstraten en winkels in het Stadshart. De uitvoering van het plan betekent dat Den Helder zich de komende jaren ontwikkelt tot een aantrekkelijke stad met een gevarieerd en eigentijds woningen- en voorzieningenaanbod. Dat partijen gaan geloven in de staden weer durven te investeren. Maar ook dat de huidige inwoners in Den Helder blijven en nieuwe inwoners zich zullen vestigen in de stad.

Het plan is opgesteld onder verantwoordelijkheid van de StuurgroepStedelijkeVernieuwing, waarin de gemeente Den Helder, de provincie Noord-Holland en de ministeries van VROM en Defensie samenwerken. Zeestad is de werkorganisatie van de Stuurgroep.Het plan zelf is mede-opgesteld door West 8, Willemsoord BV, Proper-Stok Groep BV, Johan Matser Projectontwikkeling BV en de Woningstichting Den Helder.

Inspraak

Tussen 13 mei en 24 juni kunnen bewoners en ondernemers in het kader van de inspraak hun mening geven over het Uitwerkingplan. Vaststelling van het Uitwerkingsplan volgt eind september door de gemeenteraad. Tijdens de inspraakperiode organiseert Zeestad diverse activiteiten om het Uitwerkingsplan toe te lichten. Zo vindt er op 28 mei een informatieavond plaats in Schouwburg De Kampanje en worden er stadswandelingen voor verschillende doelgroepen georganiseerd met na afloop ruimte voor discussie.

Meer informatie over de inhoud van het Uitwerkingsplan Stadshart Den Helder staat op www.zeestad.nl. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl