Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 19 Mei 2008 Duurzaam Veilig werkzaamheden noordelijk deel van de Waldervaart. Bewonersavond 20 mei

Na de zomervakantie gaat de gemeente in het noordelijk deel van de Waldervaart (tussen de Menisweg en de Scholeksterlaan) werkzaamheden uitvoeren in het kader van het landelijke programma Duurzaam Veilig. Dit project is een vervolg op de werkzaamheden die enkele jaren geleden al in het zuidelijk deel van de Waldervaart zijn uitgevoerd.

Inleiding

Het landelijke programma Duurzaam Veilig heeft als belangrijkste doelstelling om het aantal verkeersslachtoffers te reduceren. Dit wordt onder andere gedaan door waar nodig een lagere snelheid van het autoverkeer af te dwingen en wegen duidelijk en overal zoveel mogelijk hetzelfde in te richten.

Wat houdt dit in voor dit project?

De Kievitlaan, de Gruttolaan en de Wielewaal krijgen de status van erftoegangsweg en komen samen met de aanliggende woonstraten die nu niet als woonerf zijn ingericht in een 30 km/u-zone te liggen. In de Kievitlaan, de Gruttolaan en de Wielewaal worden op regelmatige afstanden verkeersplateaus aangelegd. De rijwegen worden verder met markering optisch versmald. Het verkeer krijgt in de 30 km/u-zone overal voorrang van rechts.

Bij de keuze van het type drempelelement is onder andere rekening gehouden met de effectiviteit van de drempel, de overrijdbaarheid ervan voor grotere voertuigen, het trillingsarm zijn van de drempel en de kosten. Vandaar dat is gekozen voor een sinusvormige, betonnen drempelelement van 8 cm hoog. Het plateau tussen de drempelelementen wordt uitgevoerd in rode betonstraatstenen.

Ter plaatse van de aansluiting van de Eksterstraat en de Kwartelhof op de Scholeksterlaan worden inritconstructies aangelegd.

De Scholeksterlaan houdt haar status als gebiedsontsluitingsweg en blijft een 50 km/u-weg. Wel wordt de markering aangepast om de rijbanen optisch te versmallen en krijgt het verkeer van rechts voorrang. De kruisingen van de Menisweg met de Kievitlaan en de Spreeuwenlaan worden ook aangepast. In de woonstraten wordt nu verder niets gedaan. Fysieke aanpassingen in deze woonstraten worden de komende jaren tijdens de reconstructies aangebracht.

Voor de uitvoering is een faseringsplan opgesteld om de locaties bereikbaar te houden. Acrobat reader downloaden. Deze wordt binnenkort ook op de website gezet.

Bewonersavond

Op dinsdag 20 mei wordt er van 19.30u tot 22.00u in de raadszaal van het gemeentehuis nadere informatie over dit project verstrekt. U heeft hierbij de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Meer informatie

Indien u meer informatie wilt weten, kunt u de presentatie van het project "Duurzaam Veilig noordelijk deel Waldervaart" downloaden via www.schagen.nl

Tevens kunt u tussen 9 en 12 uur 's ochtends op kamer 1.46 in het gemeentehuis de tekeningen met de voorgestelde maatregelen inzien. Wij verzoeken u hiervoor een afspraak te maken met de heer A. Munniks (e-mail: anton.munniks@schagen.nl, tel. 0224-210576) of mevrouw A. van Lang (email: angela.vanlang@schagen.nl, tel. 0224-210462) van de gemeente.

Meer informatie over Duurzaam Veilig in het algemeen kunt u vinden op de website van de CROW en op de website van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). De internetadressen zijn www.crow.nl en www.swov.nl. Bij de website van de CROW dient u hierbij in het zoekveld in te typen "30 km/u zone". (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl