Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 19 Mei 2008 Onderzoek naar woonbehoeften in Noord-Holland

Wooncompagnie en Bouwfonds Property Development hebben het gerenommeerde onderzoeksinstituut RIGO opdracht gegeven om in het noordelijke deel van Noord-Holland te inventariseren welke woonwensen er leven bij de verschillende groepen woningzoekenden. Om toekomstige wensen ook te kunnen realiseren, wil Wooncompagnie samen met Bouwfonds Property Development waar gewenst grondposities verwerven om woningbouw- en andere maatschappelijke projecten mogelijk te maken.

Al jaren wordt gesproken over een leegloop van vooral jongeren van het platteland. Als dat zo is, hoe komt dat dan en welke woonbehoefte hebben deze jongeren? Is de woningvoorraad in de kop van Noord-Holland te eenzijdig of is er voldoende variatie? Welke nieuwe woonvormen kunnen iets toevoegen aan de bestaande woningvoorraad (koop, huur en mogelijke tussenvormen)? Deze en andere vragen, willen wij graag beantwoord zien met het onderzoek dat door RIGO zal worden uitgevoerd. Wij willen de uitkomsten gebruiken om het woningbeleid voor de komende jaren op basis van de behoefte te kunnen bepalen.

Wooncompagnie en Bouwfonds Property Development samen in VOF Polderkamer

Op 26 maart 2008 tekenden Wooncompagnie en Bouwfonds Property Development een samenwerkingsovereenkomst en hebben de VOF Polderkamer opgericht. Polderkamer gaat zich bezighouden met het verwerven van grond waarop in de toekomst gebouwd zou kunnen worden. Zowel Wooncompagnie als Bouwfonds Property Development (en mogelijk ook derden) kunnen verworven grond kopen van de VOF om er projecten op te realiseren. Voor Wooncompagnie is het daarbij nadrukkelijk de bedoeling om invulling te geven aan haar rol als maatschappelijk ondernemer. De verworven gronden komen daarom ook in aanmerking om naast koop- en huurwoningen ook zorg- en onderwijsvoorzieningen en andere maatschappelijk relevante projecten te realiseren.

Door een partnerschap aan te gaan willen Bouwfonds Property Development en Wooncompagnie hun positie op de woningmarkt verder versterken. De intentie van zowel Bouwfonds als Wooncompagnie is om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, waarbij duurzaamheid, het verrijken van het landschap en het toekomst geven aan Noord-Holland Noord belangrijke randvoorwaarden zijn. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl