Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 04 Juni 2008 Gemeente Den Helder en Synchroon sluiten ontwikkelovereenkomst

Synchroon (Hopman Interheem Groep / Johan Matser) en de gemeente Den Helder hebben in 2005 een intentieovereenkomst gesloten waarbij is afgesproken dat zij de mogelijkheid tot herontwikkeling van het gebied OS&O (nu Huisduiner Kwartier genoemd), Tillenhof en Badhuisstraat zullen onderzoeken. Op 2 oktober 2006 hebben partijen een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin de stappen zijn beschreven om de ruimtelijke en financiele haalbaarheid van de ontwikkeling toetsen.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de ontwikkeling ruimtelijk en financieel haalbaar is. Naar een aspect vindt nog nader onderzoek plaats: de inrichting van de locatie Tillenhof als parkeerterrein voor seizoensparkeren. De gemeente en Defensie voeren momenteel onderzoek naar de mogelijk nadelige gevolgen van een parkeerplaats voor het nabijgelegen ontvangststation van Defensie. Hierbij werken beide partijen op constructieve manier aan een oplossing.

Voorwaarden en bepalingen

De gemeente en de ontwikkelaar hebben nu besloten om een ontwikkelovereenkomst aan te gaan waarin partijen de voorwaarden en bepalingen vastleggen. Hiermee komen zij tot een definitief ontwerp voor stedenbouw, architectuur en openbare ruimte voor het ontwikkelgebied Huisduinerkwartier e / o. Het Huisduinerkwartier bestaat uit de locaties Huisduiner Kwartier, Badhuisstraat no. 44 en Tillenhof. Het plan omvat ca. 60 woningen en ca. 1.500 m^2 voorzieningen in het Casino.

De ontwikkelovereenkomst wordt op 10 juni ondertekend op de PROVADA, de grootste Nederlandse vastgoedbeurs in RAI Amsterdam. Na de ondertekening van de ontwikkelovereenkomst wordt gestart met het ontwikkelen van een stedenbouwkundig ontwerp.

Planning

De planning voor de ontwikkeling ziet er als volgt uit:

(Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl