Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 05 Juni 2008 Woonruimteverdeling Wooncompagnie

6% Minder woonpashouders. Aantal passende reacties gestegen naar 95%

In 2007 kwamen er via Wooncompagnie 482 huurwoningen beschikbaar, dat is 3,8% minder dan het jaar ervoor. Het totaal aantal woonpashouders daalde met 6% tot 2.613. Alleen de categorie 55 jaar en ouder is gelijk gebleven, hetgeen wel heeft geleid tot een stijging van het aandeel senioren.

Dit blijkt uit de rapportage 2007 over de verdeling van de huurwoningen door Wooncompagnie in de gemeenten Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Wieringermeer, Zijpe, Anna Paulowna (kern Wieringerwaard) en de dorpen Wognum, Nibbixwoud en Zwaagdijk-West in de gemeente Medemblik.

Het aanbodsysteem voor de woonruimteverdeling geeft woningzoekenden gelijke en eerlijke kansen op de beschikbare woningen. Reageren op een woning kan alleen nadat de woningzoekende zich heeft ingeschreven en een woonpas heeft ontvangen. Alleen actief woningzoekenden kunnen ingeschreven blijven. Toewijzing van een woning gebeurt op basis van dag-, zoek- en bonuspunten. Voor het opbouwen van punten is niet alleen de inschrijvingsduur van belang, maar ook het actief reageren op vrijkomende woningen.

Actief reageren levert punten op

Het gemiddelde aantal reacties per woning bleef voor de regio in 2007 vrijwel gelijk met 50 reacties per woning. Schagen is de uitschieter met gemiddeld 109 reacties. Doordat de voorwaarden om via internet te mogen reageren vanaf 2007 zijn aangescherpt, steeg het aantal passende reacties van 80% naar 95%.

De slaagkans daalde van 20% naar 16%, waardoor de gemiddelde theoretische wachttijd 6,4 jaar werd. Toch was de werkelijke wachttijd van woonpashouders die in 2007 een woning accepteerden maar 1,4 jaar. Dit is onder andere een gevolg van actief en passend reageren op aangeboden woningen wat extra punten oplevert. Ook hier is de score voor Schagen hoger met een gemiddelde wachttijd van 2,5 jaar.

30 tot 40 jaar slaagt best

De slaagkans van woonpashouders tussen de 25 en 40 jaar was hoger dan gemiddeld, die in de leeftijdscategorie 55 tot 75 jaar lager dan gemiddeld. De slaagkans onder 30 tot 40-jarigen was het grootst: 23%; die van 65 tot 75-jarigen het kleinst: slechts 6%. Bijna de helft (49%) van het aantal woningzoekenden valt in de categorie jonger dan 40 jaar. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl