Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 10 Juni 2008 Bestemmingswijziging voor nieuwe brandweerlocatie (Texel)

In november 2007 heeft de gemeenteraad van Texel groen licht gegeven om plannen te ontwikkelen voor nieuwbouw van een nieuwe brandweerkazerne. Hiermee ging een jarenlang gekoesterde wens van de brandweer uit Cocksdorp en van de Texelse burgers in vervulling. De veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft na onderzoek geadviseerd dat de locatie hoek Postweg / Hollandseweg de beste locatie is voor de nieuwe kazerne.

Dit advies is overgenomen door het college van burgemeester en wethouders. Hiervoor is grond aangekocht. Omdat de huidige bestemming agrarisch is, moet een bestemmingswijziging plaatsvinden naar een maatschappelijke bestemming. Hiervoor moet door de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit genomen worden. Hierna kan de bestemmingsprocedure en de bouwaanvraagprocedure worden gestart. De provincie heeft in een eerste reactie aangegeven het plan, vanwege het grote maatschappelijke belang, te onderschrijven en heeft zich bereid verklaard de procedure zo snel mogelijk af te ronden.

De huisvesting van de brandweer in de Cocksdorp is al jarenlang een probleem en onderwerp van gesprek. Met name de ligging in de dorpskern, met zijn fysieke problemen, de ontbrekende arbovoorzieningen en de hoge opkomsttijden in het verzorgingsgebied van de kazerne zijn aandachtspunten. De eerste schetsontwerpen van de nieuwe kazerne zijn op een informatieavond besproken met de dorpscommissie en de direct omwonenden. Allen waren tevreden en onderschrijven ook het belang van een goede locatie voor de brandweer en zo mogelijk ook een wagen van de ambulancedienst in het noorden van het eiland. De bouwaanvraag wordt vergezeld van een beeldkwaliteitplan( ligt ter inzage) waarin nadrukkelijk naar een samenhang in de omgeving wordt gezocht. De uitvoering van de nieuwe kazerne zal sober en doelmatig zijn waarbij efficientie en functionaliteit bepalend zijn. Hoewel de planning mede afhankelijk is van de procedure hoopt wethouder Nico Kikkert dit jaar nog beginnen met de bouw. Het is in ieder geval de planning dat het bestek voor 1 juli beschikbaar is. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl