Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 17 Juli 2008 Nieuwbouw Molenplein komt eraan (Den Helder)

Het eerste project voor het vernieuwen van het Stadshart van Den Helder komt uit de startblokken. Het betreft de bouw van 36 woningen aan het Molenplein. Op woensdag 25 juni is het plan toegelicht tijdens een informatiebijeenkomst.

"Voor de vernieuwing van het Stadshart is de 25e juni een dag met een gouden randje", liet wethouder Bernard Fritzsche de bezoekers van de informatiebijeenkomstweten. "De 36 woningen die nu in de kijkerstaan, zijn de eerste van honderden woningen die op lege pekken of kansrijke locaties ons Stadshart de komende jaren een nieuw, eigentijds gezicht zullen geven."

Start begin 2009

Tijdens deze bijeenkomst gaf ontwikkelaar Proper-Stok uit Rotterdam een toelichting op de nieuwbouwplannen. Het betreft de bouw van woningen op het parkeerterrein aan de Weststraat/Molenplein. Het plan bestaat uit dertig eensgezinswoningen en zes appartementen boven een bovengrondse parkeergarage. Als de bouwvergunning volgens plan inderdaad eind dit jaar wordt verleend, start de bouw begin 2009. Oplevering is voorzien medio 2010. Meer informatie over het project wordt begin augustus bekend gemaakt. Rond die tijd worden ook enkele bouwborden geplaatst.

Eigentijdse winkel- en woonstad

Wethouder Fritzsche benadrukte tijdens de bijeenkomst dat het nieuwbouwproject onderdeel uitmaakt van het Uitwerkingsplan Stadshart. In het kader van dit planliggen er ook plannen gereed om het centrumgebied groener te maken en sleets geworden woonstraten mooier en leefbaarder te maken. Plus een verbetering van het winkelgebied en het horeca-aanbod. "Via de in dit plan geschetste aanpak gaat Den Helder zich de komende jaren stap voor stap ontwikkelen tot een prachtstad", hield Fritzsche de bezoekers voor. "Een stad met voor ieder wat wils: de zee binnen handbereik, levendige havens, een uitgestrekt strand, prachtige luchten, de meeste zonuren van het land en een eigentijdse winkel- en woonstad." (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl