Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 01 Augustus 2008 Plan voor 25 seniorenwoningen Dirkshorn binnenkort ter inzage

Woonzorg Nederland Projectontwikkeling B.V. is van plan de 25 oude aanleunwoningen naast zorgcentrum de Hornhoeve in Dirkshorn te vervangen door nieuwe, moderne seniorenwoningen in de sociale huursector. Onlangs is een vrijstellingsprocedure gestart voor een wijziging in het bestemmingsplan. Belangstellenden kunnen het plan op het gemeentehuis in Tuitjenhorn inkijken. Woonzorg verwacht eind augustus te kunnen starten met de bouw.

De nieuwe woningen zijn ruim opgezet en rolstoelvriendelijk met een vloeroppervlak 77m2. De brede deuren en gangen zijn rolstoeltoegankelijk. Ook de keuken en de ruime badkamer zijn geschikt voor senioren en het leveren van zorg. Alle woningen krijgen een tuin. Door het gebruik van prefab materiaal wordt ervoor gezorgd dat er snel gebouwd wordt met hoogwaardige kwaliteit. Op die manier hebben omwonenden korter overlast van de bouwwerkzaamheden en kunnen ze sneller de woning betrekken.

Normaal duurt zo'n bouwproces 9 tot 12 maanden. Nu ongeveer 3 tot 4 maanden. Bij de woningen komt een strook met boompjes, struiken en groen. Vanaf de kerk komt ook een groenstrook van zo'n 100 meter lang, uitlopend naar zo'n 60 meter breed, waarmee het een soort parkje lijkt.

Daarnaast is er rekening gehouden met de hulpdiensten in het nieuwe plan. Hiervoor is het pad toegankelijk voor deze diensten en heeft het de naam Dokter Koolhaashof gekregen. Tijdens de sloop en bouw van de woningen komt er een aanvoerweg voor transport van bouwmateriaal via De Vijzel en de Damstraat.

Woningzoekenden kunnen zich voor de woning inschrijven bij Woonzorggroep Samen, Jacob Ruysdaellaan 30, 1741KW te Schagen. Momenteel vormt zich al een wachtlijst. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl