Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 01 September 2008 Inwoners Den Helder mogen mening geven over groenbeleid

Het college van burgemeester en wethouders van Den Helder heeft de nota Groen vrijgegeven voor inspraak. In de nota geeft de gemeente haar visie op de gewenste ontwikkeling, inrichting en beheer van het groen in de stad. Daarbij gaat het over het stedelijk groen binnen de stad, maar ook over het groene landschap in het buitengebied.

Den Helder is gezegend met veel groen. Dit zie je direct als je de gemeente binnenkomt: opvallend is het open groene landschap met de duinen op de achtergrond, maar ook het groen van De Stelling, Quelderduyn en de Nollen springen in het oog. Deze groene gebieden geven structuur aan de stad, liggen daar ook midden in en zijn van grote waarde voor inwoners en bezoekers van de stad.

Met het groen in de stad moet zorgvuldig worden omgegaan. In de nota worden uitspraken gedaan over de hoofdgroenstructuur en hoe deze behouden en versterkt kan worden, over de manier waarop het groen duurzaam kan worden beheerd en onderhouden, en hoe en in welke mate groen gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden (natuurbeleving, wandelen, spelen, honden uitlaten etc.).

Kerngroengebied

Een van de voorstellen in de nota is om de Stelling van Den Helder en haar schootsvelden, Quelderduyn, de Nollen en de Huisduinerpolder tot samenhangend kerngroengebied van Den Helder te benoemen. Dit betekent veilig stellen en versterken van de groene ruimten in dit gebied en de samenhang daarin, vergroten van de gebruiksmogelijkheden en het opruimen van barrieres daarin.

Daarnaast liggen er ook voor de verschillende wijken opgaven om de structuur en inrichting van groen te verbeteren, waarbij elke wijk zijn eigen groene identiteit heeft.

De nota geeft ook een uitvoeringsprogramma voor de komende jaren en een inschatting van de kosten die dit met zich meebrengt.

Opmerkingen en suggesties

De gemeente wil graag weten wat de inwoners vinden van het groenbeleid. De nota Groen is nu in concept gereed en ligt in de periode van 5 september tot 4 oktober ter inzage. Vanaf 5 september is hij ook te vinden op www.denhelder.nl, onder het kopje Bestuur & Organisatie / Beleid.

De opmerkingen en suggesties worden zover mogelijk meegenomen in de verdere besluitvorming. Volgens planning wordt de definitieve nota Groen eind november door de gemeenteraad vastgesteld.

Voor meer informatie: Rinske Brandsma, team Communicatie gemeente Den Helder, telefoon 0223 - 678 192, e-mail (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl