Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 16 September 2008 Knallende opening Zwanenplein in Burgerbrug

Op zondag 24 augustus was het eindelijk zover. De herinrichting van het Zwanenplein en het project "verbetering woon- en leefklimaat Burgerbrug" resulteerde op deze dag in een groot feest voor alle inwoners van dit dorp. Al vroeg waren een groot aantal vrijwilligers aan het werk om tenten en spelletjes klaar te zetten, vlaggetjes op te hangen, etc.

Precies om 11.00 uur kon Annie Mol namens de huurdersvereniging Zijpe het openingswoord richten aan de vele aanwezigen. Daarna ging wethouder Ben Blonk over tot de officiele opening van het hernieuwde Zwanenplein. Daartoe ontstak hij de lont van een antiek kanon van schietvereniging "De Vrijheid". De daverende klap die volgde zullen de inwoners van Burgerbrug zich nog wel een tijdje heugen!

Na deze daverende opening volgden Oud-Hollandse spelletjes voor de jeugd en het eerste panna-toernooi op het nieuw aangelegde panna-veld. De volwassenen konden onder het genot van een kopje koffie of thee met cake, verzorgd door de Herboren Toren, zien dat de jeugd zich kostelijk vermaakte. Om 13.00 uur verplaatste iedereen zich naar het voetbalveld. Hier begonnen zeven groepen van de oudere jeugd en iedereen die zich nog jong voelde met veel enthousiasme aan de zeskamp. Door middel van een menselijke fruitautomaat, het beklimmen van een heuse grote opblaashelling en een lekkere natte zeepwaterglijbaan, etc. werd met veel plezier gestreden om de prijzen.

Tot slot volgde een grandioze grote barbecue, waar half Burgerbrug zich voor had opgegeven. Slager Rob, met hulp van zijn vrouw Gerda en niet te vergeten zoon Kees zorgde voor een onvergetelijk eetfestijn. Muzikaal werden zij bijgestaan door muzikant Marc die voor de juiste sfeer zorgde. Dat de tenten niet voor niets waren opgezet, bleek wel. Bleef het de hele dag droog, bij de bbq kwamen de eerste druppels naar beneden. Maar met een beetje inschikken paste iedereen er in. Toch moesten we helaas om 21.00 uur melden dat het bier op was en de tijd om. Nat maar tevreden braken de hardwerkende vrijwilligers de tenten op en kon Burgerbrug terugzien op een zeer geslaagde dag. Hulde aan alle vrijwilligers die zich op deze dag, maar ook in de voorbereiding, hebben ingespannen! En na deze dag zit het wat betreft de verbetering van het woon- en leefklimaat wel goed in Burgerbrug! Na de vele positieve opmerkingen die deze dag werden gehoord, volgt in de nabije toekomst zeker een vervolg! (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl