Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 22 September 2008 Provincie met boeren aan tafel over grondverwerving en verplaatsing Wieringerrandmeer

De Stuurgroep Wieringerrandmeer en LTO/Agrarisch Collectief Wieringerrandmeer zijn er gisteravond in geslaagd om een basis te leggen voor collectieve afspraken over grondverwerving en verplaatsing.

Voor de onderhandelaars namens het Project Wieringerrandmeer, Stuurgroepvoorzitter Jan van Zijl en gedeputeerde Jaap Bond, vormde het uitgangspunt van de besprekingen de afspraak dat de agrariërs die voor het randmeer moeten wijken kunnen rekenen op een gelijk inkomens- en vermogensperspectief. De inzet bij verplaatsing is een verbeterd perspectief. Voor niet verplaatste bedrijven aan de rand van het plangebied zullen de mogelijke schadelijke gevolgen via monitoring in beeld gebracht en gecompenseerd worden.

De gemaakte afspraken zullen nu worden vastgelegd in een afsprakenkader. Dit afsprakenkader wordt ondertekend door de bestuurders Jan van Zijl en Jaap Bond. Vervolgens worden door de betrokken partijen gezamenlijk de gemaakte afspraken aan de agrariërs en inwoners van het plangebied nader toegelicht.

De provincie Noord-Holland zal na deze informatiebijeenkomst met de actieve grondverwerving starten en de betrokken agrariërs individueel benaderen. De provincie doet dit in opdracht van de Grond Exploitatie Maatschappij (GEM) Wieringerrandmeer i.o., met daarin als participanten de gemeenten Wieringen, Wieringermeer, de provincie Noord-Holland en Lago Wirense (een samenwerkingsverband van Boskalis en VolkerWessels Vastgoed).

Over het Wieringerrandmeer

Het Wieringerrandmeer wordt een nieuw woon- en recreatiegebied in de Kop van Noord-Holland. Het biedt veel kansen voor de lokale economie en versterkt daarmee de economische potentie van de Kop van Noord-Holland. Zie ook www.wieringerrandmeer.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl