Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 29 September 2008 Convenant Wijkaanpak Plus in Den Helder van start

Woningstichting en de gemeente Den Helder zijn een convenant aangegaan voor extra impulsen in het wijkbeheer. De ondertekening van dit convenant vond vanmorgen, 18 september, plaats. Bewonersparticipatie is uitgangspunt bij de wijkverbeteringen die vanuit het convenant worden gefinancierd. De wijkplatforms krijgen invloed op de wijze waarop de gelden worden besteed. Gemeente en Woningstichting beschouwen dit convenant daarom als een flinke stap voorwaarts voor het wijkgericht werken in Den Helder.

Het nieuwe convenant heet ‘Wijkaanpak Plus’. De ‘plus’ maakt duidelijk dat het los moet worden gezien van alle reguliere beheertaken van beide organisaties. Het convenant is bedoeld voor extra impulsen, omdat wordt geconstateerd dat regulier beleid en autonome ontwikkelingen in sommige gevallen niet toereikend zijn om een goede woonkwaliteit te waarborgen.

Willekeurige voorbeelden van projecten voor het convenant zijn: een hekwerk om een speeltuin om hangjongeren buiten te houden, de organisatie van een wijkmanifestatie, een reintegratieproject, bevorderen of de aanleg van nette doorlopende erfafscheidingen langs woonblokken waar bewoners op eigen houtje niet in staat blijken om gezamenlijk iets te doen aan de vervallen aanblik. De Wijkaanpak Plus heeft dus naast fysieke doelstellingen ook de ambitie om de wijken sociale impulsen te geven.

Het convenant wordt op flexibele en slagvaardige wijze aangestuurd. Dit is dus een uitgelezen kans voor iedereen in de wijken om kleine aandachtspunten te agenderen waarover snel knopen kunnen worden doorgehakt. Het college van B&W verwacht dat dit niet alleen een goede uitwerking zal hebben op de aanblik van de openbare ruimte, maar ook op de samenwerkingsprocessen en de bewonersparticipatie in de wijken. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl