Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 06 Oktober 2008 Symposium Toekomstbestendige woningbouw - 16 oktober 2008

In Waarland, gemeente Harenkarspel in de Kop van Noord-Holland, wordt op donderdag 16 oktober van 12.00 - 18.00 uur een symposium gehouden over het ontwikkelen van energiezuinige en milieuvriendelijke woningbouwprojecten. Het halveren van de CO2 uitstoot is het uiteindelijke doel van de inspanningen om toekomstbestendig te bouwen.

Deskundigen zijn overtuigd dat dit doel technisch, organisatorisch en financieel haalbaar is. De gemeente Harenkarspel, Ooms Wegenbouw en projectontwikkelaar De Peyler hebben het initiatief genomen om dit symposium te organiseren. In het dorp Waarland worden momenteel 36 woningen gebouwd met warmte-koudeopslag uit asfalt als energievoorziening. Blik op de toekomstComfortabel, betaalbaar, energiezuinig en duurzaam bouwen is nu en in de toekomst een belangrijke sociaal maatschappelijke eis. In de aankomende 5 à 10 jaar staan tienduizenden woningen in de planning bij gemeenten in Noord-Holland Noord.

Milieutechnisch verantwoord ontwerpen staat centraal tijdens het symposium.

Hoogleraar aan de TU in Delft, afdeling Urbanism, prof. ir. Kees Duijvestein houdt hierover een inleiding. De verschillende aspecten van toekomstbestendige woningbouw worden in drie workshops verder uitgediept onder leiding van deskundige inleiders: Jort Bakker (ASNbank), Pieter Klep (adviesbureau Builddesk) en Roelof Schuitema (ECN). Ook wordt een energiemarkt gehouden met producten en diensten op het gebied van duurzame energie.

Primeur voor Noord-Holland

De nationale beweging Urgenda heeft als eerste regio Noord-Holland uitgekozen om doorheen te toeren en duurzame projecten te bezoeken. De Urgenda is een ambitieuze agenda die in 2007 is opgesteld vanuit een groot gevoel van urgentie. Het is een strategisch plan om Nederland gaandeweg duurzamer te maken. Gedeputeerde Jaap Bond van EZ Provincie Noord-Holland toert mee en brengt samen met onder andere de initiatiefnemer van Urgenda, de heer Jan Rotmans (Erasmus Universiteit Rotterdam), ook een bezoek aan het symposium en de expositie van duurzame energieproducten in de sporthal van Waarland. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl