Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 12 November 2008 Eerste realisatieovereenkomst vernieuwing Stadshart Den Helder

De eerste realisatieovereenkomst voor de vernieuwing van het centrumgebied van Den Helderis ondertekend. Het betreft het project Grachtengordel tussen de Nieuwe Kerk en de Kanaalweg. Woensdag 29 oktober plaatsten algemeen directeur Peter van der Gugten, directeur van de Proper-StokGroep B.V., en Ferdinand Vreugdenhil, directeur van Zeestad CV/BV, hun handtekening onder de overeenkomst.

Met het project ‘Grachtengordel - locatie Molenplein’ krijgt het Stadshart er voor het eerst sinds jaren weer een zeer aantrekkelijke woonplek bij. De overeenkomst maakt de weg vrij voor debouw van circa 120 woningen tussen de Nieuwe Kerk en de Kanaalweg.

Het project is opgedeeld in drie bouwblokken. De woningen verrijzen zowel aan de Weststraat als aan het verlengde van de Keizersgracht.Debestaande parkeerplek, het religieuze gebouw en de school verdwijnen. De sloop van de schoolstart in december.

Kenmerkend voor het project is de grote varieteit aan stijlvolle woningen: van originele maisonnettes tot knusse woningen en van praktisch in te richten woonwerkplekken tot eengezinswoningen met tuin en berging. Aan de Weststraat bestaat het project uit drie bouwlagen plus kap en aan het verlengde van de Keizersgrachtuittwee lagen plus kap. De eerste fase omvat de bouw van 34 woningen. Begin 2009 gaat de eerste paal de grond in. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl