Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 23 December 2008 10.000 euro beschikbaar voor verbetering leefomgeving

Wooncompagnie vervult woonwensen van huurders

Woningcorporatie Wooncompagnie stelt 10.000 euro beschikbaar voor het vervullen van woonwensen van haar huurders. Het is voor de tweede keer dat Wooncompagnie de Woonwens uitschrijft. Huurders worden gevraagd om met ideeen te komen die hun buurt kunnen verbeteren. De beste twee ideeen, een in het werkgebied van de vestiging in Schagen en een in dat van Purmerend, worden elk gehonoreerd met 5.000 euro. Dit geld wordt niet uitgekeerd, maar besteedt aan het realiseren van het gewenste project. Het is de bedoeling dat de wens in 2009 wordt gerealiseerd.

Wooncompagnie hoopt op vele inzendingen. Van elk idee steken we namelijk wat op. Zelfs als een wens niet in vervulling gaat, zien we wel waar mensen behoefte aan hebben in hun wijk of wat voor verbetering vatbaar is. Het hoeven helemaal geen ingewikkelde wensen te zijn. Het kan al gaan om prullenbakken in wijken, speelvoorzieningen of misschien meer bomen. Via de Woonwens krijgt Wooncompagnie de kans om samen met bewoners de leefbaarheid in hun buurt te verbeteren. Want wij beseffen dat het woongenot niet alleen wordt bepaald door een goede, betaalbare woning; de woonomgeving is minstens zo belangrijk.

Winnaar 2007 Schagen

In 2007 deed Marieke Vrolijk, bewoonster van de Reigershof, de winnende Woonwens in Schagen. “Het pleintje in mijn wijk achter het voetbalveld oogde rommelig en sfeerloos en de jeugd zat maar wat op de grond. Ik heb toen gewenst dat het pleintje zou worden opgeknapt en er banken en een tafeltennistafel geplaatst zouden worden.” Marieke’s wens is in vervulling gegaan en het pleintje heeft een ware metamorfose ondergaan. “Het is er nu een drukte van belang. Vooral als het mooi weer is. Kleine kinderen zijn er aan het ballen met opa’s en oma’s en de wat oudere jeugd zit te kaarten of te praten aan de picknicktafel. Ook van de tafeltennistafel wordt volop gebruik gemaakt.”

Winnaar 2007 Purmerend

Simon Rem, bewoner van de Bloemenbuurt in Purmerend, heeft ervoor gezorgd dat de straatnaamborden in zijn wijk weer gesierd worden door witte borden met bloemen, zoals bij de oplevering van de Bloemenbuurt in de jaren vijftig het geval was. Simon is in 2008 overleden, maar heeft nog wel meegeholpen met het schilderen van de borden, vertelt zijn vrouw Gre Rem. “Ook was hij erbij toen het eerste bord is opgehangen in de Chrysantenstraat. Ik ben erg blij dat hij dat nog heeft mogen meemaken.”

Samenwerking versterken

Wooncompagnie investeert continu in de woningvoorraad en de leefomgeving. De zorg voor een goede leefomgeving is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen. Wooncompagnie wil de samenwerking met de huurders verder versterken en vooral van hen horen wat er schort aan de leefbaarheid in de buurt. Het uitschrijven en vervullen van Woonwensen past in dat voornemen.

Meer informatie over het meedoen aan de Woonwens is te vinden op www.wooncompagnie.nl onder het kopje ‘organisatie’. Huurders van Wooncompagnie dienen hun woonwens voor 15 januari 2009 op een van de volgende manier naar Wooncompagnie te sturen:

(Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl