Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 28 Januari 2009 Aanslag waterschapsbelasting op de mat

Deze week krijgen alle huishoudens in het gebied van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zoals ieder jaar de aanslag voor de waterschapsbelasting. Er is dit jaar wel een aantal zaken veranderd. Zo is een aantal benamingen veranderd en is de belasting anders verdeeld over de verschillende onderdelen. De totale hoeveelheid belastinggeld dat het hoogheemraadschap int neemt niet toe. Wel kan het voor een individueel huishouden iets gunstiger of ongunstiger uitpakken.

Benamingen gewijzigd

Per 1 januari 2009 bestaat de waterschapsbelasting uit de onderdelen:

In het verleden bestond de waterschapsbelasting uit de onderdelen:

Verdeling kosten gewijzigd

Met de wijziging van de namen is ook de onderverdeling van kosten veranderd. Het kan hierdoor voor een individueel huishouden gunstiger of ongunstiger uitpakken.

De nieuwe zuiveringsheffing is voor de afvalwaterzuivering. Het water dat mensen bijvoorbeeld gebruiken bij het douchen, doorspoelen van het toilet en afwassen wordt in een van de 18 rioolwaterzuiveringsinstallaties van het hoogheemraadschap gezuiverd. Daarna kan het weer terug in de sloten.

De verontreinigingsheffing is voor de handhaving en ontheffingverlening voor het behoud van schoon oppervlaktewater. Het hoogheemraadschap zorgt zo dat het water in de sloten en meren schoon blijft.

De watersysteemheffing is voor alle taken rond het onderhoud en versterken van dijken en duinen, het regelen van de juiste waterstand, het baggeren van sloten, het optimaliseren van gemalen en aanleggen van waterbergingen.

De wegenheffing ten slotte is voor het beheer en onderhoud behoud van ruim 1400 kilometer polderwegen en fietspaden. Daarbij hoort bijvoorbeeld ook de gladheidbestrijding.

Rekenvoorbeelden

De wijzigingen in het belastingstelsel brengen gemiddeld geen veranderingen met zich mee. Wel kan het voor een individuele gebruiker gunstiger of ongunstiger uitpakken. Meer informatie op www.hhnk.nl (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl