Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 12 Maart 2009 Start werkzaamheden terrein nieuw kantoor hoogheemraadschap

De eerste werkzaamheden op het bouwterrein van het nieuwe kantoor het hoogheemraadschap in Heerhugowaard aan de Bevelandseweg zijn gestart.

Er moet een aantal wilgen worden geknot. Daarnaast moet een aantal bomen worden verwijderd om zo snel mogelijk na de aanbesteding het terrein bouwklaar te kunnen maken. Dit werk voert het hoogheemraadschap gecombineerd uit. Vanaf 9 maart zijn medewerkers van het hoogheemraadschap gestart met het knotten van de wilgen en het weghalen van vergunningvrije bomen en struiken. Bomen zijn vergunningvrij als ze een kleinere omtrek dan 95 cm hebben.

Het gaat om bijna alle bomen langs de Bevelandseweg en een klein aantal bomen langs de Westtangent. Tegelijkertijd worden de wilgen langs de Westtangent geknot. Tijdens een informatiebijeenkomst in november 2008 gaven de omwonenden aan het op prijs te stellen dat niet alle bomen meteen verwijderd worden. Daarom blijven de bomen en struiken langs de Zuidtangent voorlopig nog staan. Zo blijft het uitzicht voor de omwonenden zo lang mogelijk prettig. Het verwijderen van de vergunningvrije bomen en struiken aan de Zuidtangent vindt plaats na 15 juli (na het broedseizoen).

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bouwt een nieuw kantoor in Heerhugowaard. Sinds de fusie in 2003 werken de kantoormedewerkers in vier verschillende kantoren in drie verschillende plaatsen verspreid over Noord-Holland (Edam, Hoorn, Heerhugowaard). Door de bouw van het nieuwe pand in Heerhugowaard worden de medewerkers centraal gehuisvest waardoor activiteiten en kennis gebundeld worden en efficiénte afstemming mogelijk is. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl