Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 23 april 2009 Nieuwe regeling voor voorzieningen dorpen en wijken

De provincie Noord-Holland wil de totstandkoming van private en publieke voorzieningen in dorpen en wijken stimuleren. De nieuwe regeling multifunctionele accommodaties maakt het mogelijk dat er de komende 4 jaar in totaal 6 miljoen geïnvesteerd kan worden in deze voorzieningen.

In veel kleine kernen en stadswijken staan de voorzieningen onder druk. Winkeliers verdwijnen en postkantoren en bibliotheken sluiten de deuren. Voor het versterken van de leefbaarheid zijn voorzieningen als bibliotheken, winkels en woonzorgcentra van groot belang. Gecombineerd, en ingebed in samenwerkingsverbanden kunnen deze voorzieningen wel blijven bestaan.

De provincie stelt met de nieuwe regeling geld beschikbaar voor de aanloop- en proceskosten en delen van de (ver)bouwkosten die gemaakt moeten worden om de accommodaties te realiseren.

De Uitvoeringsregeling is een onderdeel van het beleidsprogramma 'Zorg-en Welzijn 2009-2012' en is een samenvoeging van twee oude regelingen: de regeling 'Dorpswinkels' en de regeling 'Wijksteunpunten breed'.

De regeling staat vanaf 24 april in het subsidieloket op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl