Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 09 juni 2009 Provinciekantoor Noord-Holland wordt duurzaam hoogstandje

Het voorlopig ontwerp voor het vernieuwde provinciekantoor aan het Houtplein is door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland goedgekeurd. Duurzaamheid van het gebouw staat centraal in het ontwerp.

Het provinciekantoor aan het Houtplein wordt grondig gerenoveerd. Het kantoor kenmerkt zich door een aantal belangrijke aanpassingen. Zo wordt het bestaande gebouw voorzien van een nieuwe gevel en wordt de huidige binnenplaats bebouwd met een kegelvormige entreehal, die door de centrale ligging toegang biedt aan beide liften. Door de nieuwe entree verdwijnt de binnenplaats en daarmee de doorgang naar de Wagenmakerslaan aan de oostkant van het gebouw. Bezoekers en omwonenden krijgen daarvoor een nieuwe ingang naar de parkeergarage terug, die direct vanaf het Houtplein bereikbaar wordt.

Uitgangspunt bij de verbouwing van het nieuwe provinciekantoor is het ontwerpen van een duurzaam pand. Het terugdringen van het energieverbruik en het gebruik maken van duurzame energie zijn voor het architectenbureau Kraaijvanger-Urbis belangrijke startpunten geweest om tot het voorlopig ontwerp te komen. Alleen al de keuze om niet te slopen maar te verbouwen leidt tot een mindere belasting van het milieu. Daarnaast maakt het gebouw gebruik van koude en warmte opslag en zorgt de keuze van een nieuwe gevel ervoor dat binnenkomende zoninstraling het pand extra verwarmt, wat met name in de wintermaanden leidt tot een lager energieverbruik. Patio's en het dak worden voorzien van vegetatie wat gunstig is voor het klimaat en de waterhuishouding van het gebouw.

Nu Gedeputeerde Staten het groene licht hebben gegeven op het voorlopig ontwerp kan een start worden gemaakt met het definitieve ontwerp. Provinciale Staten zullen zich ook nog buigen over het ontwerp Houtplein. Het voorlopig ontwerp en overige informatie over de huisvesting is te vinden op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl