Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 09 juni 2009 Netwerkbijeenkomst Ruimte voor gemeentelijk RO-beleid op 24 juni 2009

We kennen Noord-Holland Noord allemaal als een gebied met een grote diversiteit aan functies en belangen. Deze diversiteit vertaalt zich ook in het landschap en legt druk op de inrichting ervan. Druk om voor alle functies voldoende ruimte te behouden of soms te creëren. Dit vraagt om een duidelijke ordening van het gebied.

Zowel landelijke, provinciale als gemeentelijke belangen moeten gediend zijn bij de inrichting van het gebied. De laatste jaren komen daar ook nog eens diverse Europese regels bij waardoor de druk op het gebied nog meer toeneemt. Niet zelden komen dan de belangen van de kleinste partijen, in dit geval de gemeenten, danig onder druk te staan. Reden genoeg om stil te staan bij de mogelijkheden die gemeenten tegenwoordig nog hebben om hun eigen gebied in te richten ofwel: wat is de "Ruimte voor gemeentelijk RO beleid"

We gaan hier uitgebreid stil bij staan tijdens de netwerkbijeenkomst die NoordWest8 organiseert op 24 juni 2009. In het fraaie nieuwe gemeentehuis van de gemeente Koggenland zullen we met een boeiend programma aandacht geven aan deze problematiek en proberen mogelijkheden te benoemen om hiermee te kunnen omgaan.

In ieder geval zal gedeputeerde Ton Hooijmaijers de visie van de provincie op de alsmaar toenemende druk met ons delen. Daarna zal Tom Huissen (vml hoofd EZ van de provincie) in zijn inleiding: nieuwe wet RO: "kansen voor gemeenten" voorbeelden laten zien van de nieuwe mogelijkheden en daarbij ook de relatie leggen naar de provinciale structuurvisie 2040.

Onderdeel van het programma zijn ook een aantal praktijkvoorbeelden uit onze regio waar gemeenten door stapeling van RO wetgeving in de knel zij gekomen tijdens de inrichting van hun grondgebied. Gezamenlijk met de plenaire inleiders zullen we trachten deze processen te analyseren. Indien u nog een boeiend praktijkvoorbeeld hebt, dat u tijdens deze middag aan het panel wilt presenteren dan kunt u hierover contact opnemen met het verenigingsbureau NoordWest8.

Locatie: Gemeentehuis Koggenland aan de Middenhof 2, 1648 JG De Goorn. Tijdstip: Inloop vanaf 14:00 uur, start 14:30 uur, aansluitende netwerkborrel om 17:00 uur

Meer informatie over deelname op www.noordwest8.nl (Bron: NW8)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl