Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 15 juli 2009 Start bouw Multifunctioneel centrum in Nieuw Den Helder nog dit jaar

Sloop oude dansschool na bouwvak

Zeestad, gemeente en Woningstichting Den Helder hebben overeenstemming bereikt over de bouw en exploitatie van het nieuwe Multifunctioneel centrum (Mfc) in Nieuw Den Helder. Het Mfc komt op de plek van de oude dansschool Corma, dat na de zomervakantie wordt gesloopt. Zodra het terrein bouwrijp is, start de Woningstichting met de bouw van het opvallende goudkleurige gebouw. In het Mfc komen de gebruikers van de Eendracht, de Dintel en professionele partijen als GG&GD, bureau Jeugdzorg, enz..

Nog geen jaar geleden startten Zeestad, gemeente en de Woningstichting met de onderhandelingen over de bouw en het gebruik van het Mfc. Zij hadden een gemeenschappelijk doel voor ogen: goede faciliteiten voor buurtverengingen en professionele zorgpartijen in Nieuw Den Helder. Terwijl de architect al aan het tekenen was en de vergunningen al werden aangevraagd, moesten de drie partijen nog wel tot overeenstemming komen. Dat is nu gelukt, Zeestad gaat slopen, Woningstichting gaat het Mfc bouwen en beheren en de gemeente staat een aantal jaren garant voor de gebruikers. Door deze sporen parallel te laten lopen, kan nu direct worden overgegaan op de uitvoering.

Toekomstige gebruikers

Er is nu ook al aandacht voor de verschillende gebruikers die straks onder een dak zitten. Vooruitlopend op de definitieve beheersituatie van het Mfc, is Martin van Otterloo voor Zeestad alvast aan de slag met toekomstige gebruikers. Onlangs hebben de verschillende groepen filmpjes van henzelf gemaakt. Binnenkort draaien deze filmpjes op de drie locaties waar de gebruikers nu over verspreid zijn. Zo krijgen ze vast een idee met wie ze straks een gebouw delen aan de Texelstroomlaan. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl