Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 04 september 2009 Provincie Noord-Holland maakt zich sterk voor het Noord-Hollandse platteland

Wat leeft er bij de plattelandsbewoner van Noord-Holland? Deze vraag staat centraal tijdens het eerste Noord-Hollandse plattelandsparlement dat in 2010 georganiseerd wordt.

Het plattelandsparlement is een vorm van gesprek waarbij bewoners direct met bestuurders van de provincie Noord-Holland kunnen praten en discussiëren over onderwerpen die spelen op het platteland. Voorbeelden zijn onder andere vergrijzing, het wegtrekken van faciliteiten zoals winkels en supermarkten, krimp en verkeersveiligheid. De onderwerpen van debat gaan over zaken waar de provincie echt iets in kan betekenen. Het is voor de bestuursleden dan ook de bedoeling te reageren op de voorstellen en vragen van de plattelandsbewoners en met hen in debat te gaan. De provincie wil zo samen werken aan oplossingen voor bestaande problemen en inspelen op ontwikkelingen. Het is voor beide partijen een uitgelezen kans om direct met elkaar in contact te komen.

De Vereniging van Kleine Kernen Noord-Holland (VvKK NH) organiseert dit parlement. De provincie heeft daarom vandaag besloten te voorzien in een eenmalige subsidie van € 10.000,- , plus organisatorische ondersteuning door Primo NH (een door de provincie gesubsidieerde steunfunctie-instelling) en begeleiding op beleidsmatig gebied.

Noord-Holland telt ongeveer een half miljoen mensen die in een dorp wonen met minder dan 5000 inwoners. De provincie vindt het belangrijk om te investeren in deze gebieden. Niet alleen omdat het een groot deel van de provincie beslaat, maar ook omdat hier een aantal specifieke ontwikkelingen zijn die aandacht nodig hebben. In het plattelandsparlement komen deze onderwerpen aan bod.

Het plattelandsparlement vindt plaats omstreeks november 2010 en is toegankelijk voor alle plattelandsbewoners. Meer informatie is tegen die tijd te vinden op de website: www.vvkknh.nl. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl