Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 22 oktober 2009 Hennepconvenant Noord-Holland Noord

Diverse partijen in Noord-Holland Noord hebben de handen ineen geslagen om eigenaren van illegale hennepkwekerijen harder te kunnen aanpakken. Door de samenwerking tussen de partners wordt de informatie-uitwisseling beter.

Daardoor kan breder en sneller worden ingegrepen. Zo kunnen woningcorporaties bijvoorbeeld beslissen over uitzetting uit een woning en kan UWV een uitkering korten of stoppen en onterecht verkregen uitkeringen terugvorderen. De Belastingdienst kan alsnog belasting vorderen over niet opgegeven inkomsten uit hennepteelt. Afgetapte stroom en water kan in rekening worden gebracht. Politie en justitie gaan bovendien over tot strafrechtelijk onderzoek.

In de raadsvergadering van 29 september 2009 is de raad van de Gemeente Zijpe akkoord gegaan met deelname aan het convenant. Burgemeester Marian Dekker heeft inmiddels namens de gemeente Zijpe haar handtekening gezet.

Naast de gemeenten in Noord-Holland Noord doen er meer organisaties mee. Ook politie, Openbaar Ministerie, zeventien woningcoöperaties, Belastingsdienst, PWN, Liander, Sociale Recherche en UWV plaatsten hun handtekening. Op zich is het in ons land niet nieuw dat instanties samenwerken bij de aanpak van hennepteelt. Echter een convenant op zo'n grote schaal en met zoveel partijen is uniek in Nederland. Het is bijzonder te noemen dat zoveel partijen betrokken zijn en dat ook de gemeenten een belangrijke rol krijgen.

†Het convenant vindt zijn oorsprong in de samenwerking van een dertiental†woningcorporaties in†Noord-Holland Noord. Zij hebben ieder†hun ervaringen†met de problematiek die samenhangt met hennepteelt, zoals de verwaarlozing van woningen en†het illegaal aftappen van stroom en water. Deze corporaties†zijn†er binnen†enkele jaren in geslaagd op één lijn te komen én te blijven, waar het gaat om de benodigde aanpak. Vervolgens is de aanpak breder getrokken en op een regionaler niveau terecht gekomen.

Door samenwerken kan een hennepteler eerder worden gesignaleerd. In het convenant is ook de bescherming van burgers in kwetsbare posities gewaarborgd. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl