Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 27 oktober 2009 Beperkingen op panden en percelen op Texel in beeld

In één oogopslag zien of er vanuit de overheid beperkingen of verplichtingen op een pand of stuk grond rusten. Dat is vanaf deze zomer mogelijk bij de publieksbalie van de gemeente. De gemeente Texel voldoet hiermee aan de Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen (Wkpb) die op 1 juli 2009 van kracht is geworden. † Een op het eerste gezicht ideale woning blijkt door een bestuursdwangbesluit, waarin staat dat de illegaal gebouwde schuur gesloopt dient te worden, ineens minder geschikt. Of er blijkt een bodemsaneringsplicht te rusten op de grond die te koop staat of het aangeboden pand valt onder monumentenzorg.

Met dergelijke publiekrechtelijke beperkingen kan de overheid dan wel de gemeente in sommige gevallen de vrije beschikking over een onroerend goed inperken. En dat wil je als potentiële koper wel weten. Door al deze beperkingen nu samen te voegen in een register verbetert Texel haar dienstverlening en de rechtszekerheid van potentiële kopers.

Vanaf 1 juli 2009 zijn alle actuele beperkingen van de overheid (gemeente, provincie en rijk) samen gevoegd in een landelijk register van het Kadaster. De documenten waarin de beperking vastligt voor een onroerend goed, worden tegenwoordig binnen vier dagen na bekendmaking opgenomen in dit register.

Raadpleging

Raadpleging van de beperkingen kan tegen betaling online via het Kadaster†of via de gemeentelijke publieksbalie. Betreft het een gemeentelijke beperking dan kan men tegen betaling van administratieve kosten verdere informatie krijgen via de publieksbalie. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl