Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 16 november 2009 Beleid gemeente Harenkarspel voor huisvesting seizoenarbeiders op eigen erf

Veel agrarirs in de gemeente Harenkarspel kennen de situatie met seizoenarbeiders. Zij werken tijdelijk op het land of in de schuren en wonen tijdelijk in Harenkarspel en omgeving. Dat gaat vaak goed, maar soms komen er klachten vanuit de omgeving van pensions en recreatieparken. Want daar wonen de seizoenarbeiders dan met velen tegelijk en dat geeft wel eens overlast.

Gemeente Harenkarspel is bezig met beleid om een en ander in goede banen te leiden. Agrarirs die willen meepraten over dit beleid, kunnen hun reactie nog geven.

De gemeente Harenkarspel is voornemens een Beleidsnota huisvesting seizoenarbeiders vast te stellen. Het beleid geeft aan hoe de gemeente wil omgaan met de behoefte om seizoenarbeiders te huisvesten.Een ontwerp van deze nota is al gemaakt en staat open voor inspraak.

Tot eind november 2009 is het ontwerp van de beleidsnota huisvesting seizoenarbeiders in te zien in het gemeentehuis. Het ontwerp is ook te vinden op www.harenkarspel.nl in de rubriek Ondernemen-Agrarirs onder de beleidsnota Agrarische Bebouwing.

Met het beleid wil de gemeente agrarirs de mogelijkheid bieden om, onder voorschriften, maximaal 25 seizoenarbeiders op het agrarische bouwperceel te huisvesten. In het beleid staat ook vermeld, dat de huisvesting van seizoenarbeiders in reguliere woningen, op recreatieparken/campings en niet agrarische bedrijfsgebouwen niet toegestaan wordt. Als het beleid straks is ingevoerd, willen burgemeester en wethouders onderzoeken of er bestaande situaties zijn die niet wenselijk zijn en waartegen opgetreden zal worden.

De ontwerp beleidsnota ligt vanaf 19 oktober 2009 gedurende zes weken (dus tot 30 november) in het gemeentehuis ter inzage ten behoeve van inspraak. Gedurende deze periode kunnen reacties mondeling of schriftelijk worden ingediend bij burgemeester en wethouders van de gemeente Harenkarspel, Postbus 10, 1749 ZG Warmenhuizen of op www.harenkarspel.nl (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl