Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 07 juni 2010 Inloopavond herinrichten Dorpsstraat in Sint Maarten op 10 juni 2010

Op donderdag 10 juni is er vanaf 19.30 uur een inloopavond in dorpshuis De Klimop. De gemeente Harenkarspel legt uit wat er gaat gebeuren met de Dorpsstraat.

In het kader van het proces Leefbaarheid Sint Maarten wordt de Dorpsstraat in dit dorp opnieuw ingericht, tussen de kruising met de Sportparklaan en met de kruising met de Omloop, nabij Dorpsstraat 62. Hierin zit ook het plein voor het dorpshuis. Het ontwikkelde plan is mede gebaseerd op gesprekken die de gemeente met de dorpsraad en bewoners heeft gevoerd in de afgelopen jaren.

Het wegbeeld door het hele lint door Sint Maarten wordt eenduidiger omdat er fietssuggestiestroken komen in rood asfalt (net zoals reeds bij de Hoge Buurt is te zien). Het totale gedeelte wordt een 30 km gebied. De kruisingsvlakken op de weg worden ook van rood asfalt, als accentuering van de wegen van rechts. De vlakken worden niet verhoogd. Het dorpse karakter wordt benadrukt met andere openbare verlichting.

Het gedeelte bij het Dorpshuis wordt afwijkend. Met ander materiaalgebruik blijft het evengoed een 30 km gebied, maar zie je toch beter dat het hier een doorgaand karakter heeft. Het aantal parkeerplaatsen langs de Dorpsstraat wordt uitgebreid. Door de genoemde combinatie van maatregelen zijn er geen verdere versmallingen en drempels noodzakelijk, zodat de hulpdiensten evengoed overal goed kunnen komen.

Op donderdag 10 juni 2010, tussen 19.30 en 21.00 uur liggen tekeningen van de toekomstige Dorpsstraat in het Dorpshuis in Sint Maarten ter inzage. Tevens zijn vertegenwoordigers van de gemeente en van het aviesbureau Procensus aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Hoewel de plannen in grote lijnen vastliggen, zal getracht worden met kleine aanpassingen/ opmerkingen van belanghebbenden rekening te houden. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl