Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 21 juni 2010 Subsidie voor energiebesparende maatregelen van bestaande woningen in Den Helder

Eigenaren/bewoners van bestaande woningen in Den Helder kunnen een bijdrage krijgen voor het toepassen van een aantal duurzame energiebesparende maatregelen. U kunt hierbij denken aan het toepassen van dak-, vloer-, spouwmuurisolatie, kleinschalige windenergie en zonneboiler. De volledige lijst en een aanvraagformulier is te vinden op onze site onder Inwoners>Bouwen en wonen>Energiebesparing. U kunt subsidie aanvragen tot uiterlijk 31 december 2010. De voorwaarde is wel dat de voorziening voor 1 juli 2011 is gerealiseerd.

Klimaatbeleid

De gemeente voert sinds 2004 een ambitieus klimaatbeleid en wij willen hier steeds verder in gaan. Het gemeentebestuur is namelijk van mening dat wij zoveel mogelijk moeten doen aan het tegengaan van de klimaatverandering. Daarom heeft de gemeente op 17 april 2008 de Klimaatafspraak 2008-2011 met de provincie Noord-Holland ondertekend. Op basis van de gemaakte klimaatafspraken hebben wij voor de Stimuleringsregeling energiebesparing Den Helder 2010, zoals de subsidieregeling officieel heet, een provinciale subsidie gekregen. Er is dit jaar € 24.013,30 beschikbaar.

Succes

De Stimuleringsregeling Energiebesparing Den Helder is in 2008 en 2009 succesvol verlopen. In totaal hebben 118 personen aanvragen ingediend voor onder andere spouwmuur-, dak-, leiding- en vloerisolatie, zonneboilers, een houtgestookte cv ketel, HRR++ isolatieglas en kleinschalige windenergie. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl