Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 16 februari 2011 Plusgroep project van start gegaan in Schagen, eerstvolgende bijeenkomst op dinsdag 22 februari 2011

Eind 2010 is het project Plusgroep van Wonen Plus Welzijn van start gegaan. Dit project is het antwoord van de gemeente Schagen op de bezuinigingen binnen de AWBZ.

Voor wie is dit bedoeld?

Mensen, van alle leeftijden, die hun CIZ indicatie voor ondersteuning ofbegeleiding kwijt zijn geraakt of waarbij het aantal uren professionele ondersteuningis gekort. Waardoor men bijvoorbeeld niet meer naar de dagopvang kan om anderen te ontmoeten, of persoonlijke hulp mist bij alledaagse dingen. Mensen die op welke manier ook, ondersteuning missen, zich eenzaam voelen of een steuntje in de rug nodig hebben.

Is dit u overkomen? Lees dan wat de Plusgroep voor u kan betekenen.

Er zijn verschillende mogelijkheden.

- U kunt persoonlijke ondersteuning vragen, hiervoor kunt u zich aanmelden. In gesprek met u wordt dan gezocht naar alternatieven voor de ondersteuning die u bent kwijtgeraakt. Dat kan bijvoorbeeld zijn door samen contact te leggen met een andere organisatie die kan helpen of eenvrijwilliger te zoeken die u kan bijstaan. Maar ook door u, met uw hulpvraag, in contact te brengen met anderen met dezelfde soort vragen. Zodat u ook elkaar kunt helpen, raad geven en elkaar kunt steunen.

- U kunt ook eens per maand naar een Plusgroep-bijeenkomst komen. Deze worden elke 4e dinsdagmiddag van de maand gehouden in Wijkgebouw De Groene Schakel te Schagen. Deze middagen worden met elkaar ingevuld. U kunt zelf aangeven wat u graag wilt doen. Een spel, iets creatiefs,iets leerzaams, iets anders of gewoon een kopje koffie.Vooral het ontmoeten van anderen, het samen bezig zijn, elkaar leren kennen en kunnen helpen, daar gaat het om.

De eerstvolgende Plusgroep- bijeenkomst is op:

dinsdag 22 februari 2011
van 13:30 uur tot 16:00 uur
Wijkgebouw de Groene Schakel
A Mauvestraat 161
1741 JD Schagen

Aanmelden voor de bijeenkomst is prettig, dan kunnen we vooraf een gesprek hebben over wat uw wensen zijn.

Maar gewoon even binnenlopen tijdens de middag kan ook.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden?

Neemt u dan contact op met: Wonen Plus Welzijn 0224-272880 tussen 9:00 en 12:00 uur. Of mail naar: (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl