Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 31 maart 2011 Symbolische eerste paal voor uitbreiding Midgard in Tuitjenhorn

Donderdagmiddag 31 maart 2011 om 14.00 uur nemen de Wooncompagnie en Midgard samen een symbolische stap. Zij luiden feestelijk de start in van de bouw van de nieuwe huisvesting en het kinderdagcentrum De Appelboom op het terrein van Midgard in Tuitjenhorn. Het betreft geen echte bouwwerkzaamheden maar een markant startmoment (het slaan van één houten paal).

De échte werkzaamheden beginnen in de week van 11 april 2011, op de bouwplaats aan de Regenboog 50 in Tuitjenhorn. Het slaan van de palen begint pas over ruim een week, omdat er eerst nog voorbereidende werkzaamheden zijn gepland zoals het aanleggen van de bouwwegen en het inrichten van het bouwterrein.

Een deel van de woningen rondom Midgard is reeds 'geschouwd'. Een ander deel moet nog volgen en dat gebeurt tussen heden en 11 april. Een aantal omwonenden, bij wie nog niet geschouwd is maar hier wel voor in aanmerking komen, krijgen op 31 maart hierover schriftelijk bericht van de aannemer. De schouw is nodig om te registeren hoe de huidige situatie is van de bestaande woningen en om te zijner tijd vast te stellen of deze huizen geen schade hebben ondervonden van de bouwwerkzaamheden.

De aannemer doet er namelijk alles aan om onnodige overlast voor de buurt te voorkomen. Zo worden straks tijdens de heiwerkzaamheden ook trillingsmetingen gedaan en is er rekening gehouden met het in te zetten materieel. Verder betreft het korte heipalen van circa zeven meter. De registratie van de woningen in huidige situatie dient mede om eventuele schade door de bouw goed te kunnen vastleggen voor de verzekering van de aannemer. De inschatting is overigens dat de overlast van de bouwwerkzaamheden zeer mee zullen vallen en de woningen geen schade zullen lijden. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl