Onroerend Goed en Wonen: 08 april 2011 Stuurgroep Hollands Kroon stemt in met bouw RSG Wiringherlant in Wieringerwerf

De stuurgroep, bestaande uit vier burgemeesters en vier portefeuillehouders van de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer, heeft ingestemd met de bouw van RSG Wiringherlant in Wieringerwerf.

Met de bouw van een nieuwe scholengemeenschap is een investering van ruim veertien miljoen euro gemoeid. In de raad van Wieringermeer werd eerder al met het voorstel ingestemd. Voor de RSG Wiringherlant moeten alle Nuon-gelden van Wieringermeer geïnvesteerd worden. De fusiepartners hebben met elkaar afgesproken dat de Nuon-gelden deels nog ingezet mogen worden voor de eigen gemeente. Een ander deel van de gemeentelijke Nuon-gelden is bestemd voor de begroting van de nieuwe gemeente Hollands Kroon. Wanneer een van de fusiepartners dat deel wil uitgeven moet het eerst voorgelegd worden aan de andere stuurgroepleden. De stuurgroep ziet een algemeen belang en toegevoegde waarde van een rijksscholengemeenschap binnen de gemeentegrenzen en heeft daarom ingestemd met het voorstel. Afgesproken is dat alle extra uitgaven van de vier gemeenten die niet begroot waren voor dit jaar, binnen de eigen begroting opgelost moeten worden.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl