Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 29 april 2011 Studenten Wageningen onderzoeken leefbaarheid Kolhorn

Op initiatief van dorpsraad Kolhorn en in samenwerking met gemeente Niedorp, zijn zestig studenten van Wageningen Universiteit uitgenodigd in Kolhorn om de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van het dorp te onderzoeken. Kolhorn is, zoals meer plattelandskernen, onderhevig aan vergrijzing. Ook vertrekken steeds meer inwoners naar de steden en verdwijnen voorzieningen.

Op maandag 6 juni 2011 varen de studenten in vier schepen de haven van Kolhorn binnen, waarna zij een week aanmeren. De eerste stap betreft een introductie van de dorpsraad, gemeente, het dorp en de nabije omgeving. De bewoners en stakeholders van Kolhorn krijgen voldoende gelegenheid om in contact te treden met de studenten, zij zijn namelijk geïnteresseerd in de denkwijze en behoeften van de dorpelingen. Zaken en voorzieningen die de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van Kolhorn kunnen vergroten staan hierbij centraal. In de tweede week wordt ook de provincie bij het project betrokken, zodat kansen en bedreigingen voortvloeiend uit de komende ontwikkelingen meegenomen kunnen worden.

Alle bevindingen van de studenten worden vertaald in een toekomstvisie voor Kolhorn, waarbij meerdere alternatieven op korte en lange termijn uitgewerkt worden. (Bron: Gemeente Niedorp)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl