Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 09 juni 2011 Warm welkom studenten Wageningen in Kolhorn

Afgelopen maandag 6 juni 2011 arriveerde een bus met zestig studenten van Wageningen University in Kolhorn, om de leefbaarheid van het dorp te onderzoeken en zo de basis voor een toekomstvisie te leggen.

Piet Tromp, voorzitter dorpsraad, heette de studenten van harte welkom in de aula van basisschool De Dubbele Punt. Wethouder Jan Steven van Dijk nam het woord over en daagde de studenten uit om tijdens het onderzoek in te gaan op inhoudelijke thema's als recreatie en toerisme, werkgelegenheid, woningaanbod en voorzieningen. Na het ontvangst werd zowel gemeente Niedorp als het toekomstige Hollands Kroon gebied per bus verkend.

De studenten verblijven deze week in vier boten, waarvan drie boten inmiddels aanwezig zijn in de haven van Kolhorn. Vanwege technische problemen is één boot in Den Helder blijven steken, deze boot is inmiddels onderweg naar Kolhorn. De bewoners hebben zich bijzonder gastvrij opgesteld door de betreffende twintig studenten op te vangen. Ook at het merendeel van de studenten dinsdagavond bij de dorpelingen thuis.

Aanstaande vrijdag worden de eerste bevindingen van 15.00 tot 17.00 uur gepresenteerd in dorpshuis De Horn, waarna op vrijdag 17 juni 2011 de eindpresentatie volgt. (Bron: Gemeente Niedorp)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl