Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 juni 2011 Het nieuwe stadhuis van Den Helder moet warmte uitstralen

Het nieuwe stadhuis is het huis van de stad. Daarom vindt het college van Den Helder het belangrijk dat inwoners meedenken over de uitstraling van het gebouw en welke functies er worden ondergebracht. Een groep inwoners van Den Helder buigt zich in drie werksessies over deze vragen. De gemeenteraad heeft duidelijke kaders meegegeven maar daarbinnen is genoeg ruimte om mee te praten.

Voor de tweede keer gingen inwoners aan de slag met het nieuwe stadhuis. Er werd dieper ingegaan op de begrippen die na de vorige werksessie als belangrijke aandachtspunten zijn meegegeven aan West 8 en Iron. Het stadhuis moet vooral warmte uitstralen was het algemene beeld maar hoe ziet dat eruit? Warmte zit in materiaal en als je kijkt naar de omgeving waar het stadhuis wordt gebouwd, zijn er vooral veel bakstenen gebouwen te vinden. De bewoners zijn duidelijk, daar moet het stadhuis bij passen. Dat hoort bij de identiteit van Den Helder.

Trouwlocatie

Naast de dienstverlening van de gemeente aan inwoners en het huisvesten van medewerkers kunnen meer functies worden ondergebracht in het gebouw. De deelnemers van de werkgroep noemen een tentoonstellingsruimte voor bijvoorbeeld de Historische vereniging en kunst, een informatiecentrum, politiepost of een restaurant. De vraag of er een mooie trouwlocatie in het stadhuis moet komen of alleen een plek waar je gratis kunt trouwen ligt nog op tafel. Er is nog een laatste bijeenkomst gepland om de puntjes op de i te zetten.

Sfeerbeelden

Na de laatste werksessie worden de resultaten vertaald in een wensenlijst en drie sfeerbeelden van het nieuwe stadhuis. Bent u inwoner en wilt u uw mening laten horen, dan kan dat. De sfeerbeelden worden eind juli aan u voorgelegd middels een enquête op www.denhelder.nl (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl