Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 juni 2011 Eerste paal Lyceumhof nabij Churchill Park in Den Helder geslagen

Westerwaard Wonen BV start met de bouw van 56 koopappartementen nabij Churchill Park.

Op 8 juni 2011 sloeg Coert Veenstra, Raad van Bestuur Stichting Vrijwaard, de eerste paal van het Lyceumhof. Op de plek waar voorheen het Helders lyceum stond komen 56 koopwoningen en 24 wooneenheden in een parkachtige omgeving. Vrijwaard biedt passende zorg- en dienstverlening aan de bewoners van de wooneenheden. Behalve de muziekkapel, die wordt omgebouwd tot een theehuis, zal ook het kunstwerk dat boven de ingang van de voormalige school hing terugkomen in het nieuwe gebouw. Westerwaard Wonen BV verwacht het Lyceumhof eind 2012 op te leveren.

Met het slaan van de eerste paal start de bouw van het Lyceumhof. Het U-vormige woongebouw biedt de mogelijkheid om zelfstandig te wonen of te wonen met zorgondersteuning. Op de begane grond komen de 24 zorgeenheden en twee koopappartementen met tuin. Daarboven komen, verdeeld over drie etages, 54 levensloopbestendige koopappartementen.

Wonen aan het park

Er komen 40 gelijkvloers te bewonen koopappartementen met twee slaapkamers en 16 met een derde vrij in te vullen kamer ( minimaal 36 m2) en een groot privé dekterras van ongeveer 30m2.

De woonoppervlakte van de koopappartementen varieert tussen de 94 m2 en 120 m2 (en bij 16 appartementen komt daar dan nog de derde kamer bij). Op de begane grond bevindt zich voor iedere woning een eigen berging .

Ook de bewoners van de koopappartementen kunnen eventueel zorgaanbod inkopen bij Vrijwaard.

Neem voor meer informatie over de verkoopappartementen contact op met Westerwaard Wonen BV (0223 677677).

Wonen met zorgmogelijkheden

Op de begane grond bevinden zich 24 individuele wooneenheden. 12 wooneenheden worden gebruikt om bewoners kortstondig op te vangen en de 12 andere wooneenheden zijn voor een langdurig verblijf. De bewoners kunnen gebruik maken van de drie gemeenschappelijke huiskamers. Stichting Vrijwaard biedt 24-uurs zorg en hulp bij oproep. Met de bouw van het Lyceumhof breidt de zorginstelling haar opvangcapaciteit verder uit. Stichting Vrijwaard regelt de verdeling van de wooneenheden.

Ophalen herinneringen in theehuis

De muziekkapel van het voormalige lyceum wordt omgebouwd tot een theehuis met herinneringsruimte. Bezoekers krijgen voorwerpen, foto's en filmpjes uit hun jeugd te zien of nemen wat te drinken in het theehuis. Het theehuis opent haar deuren voor jong en oud. Het ontmoeten en praten over toen en nu geeft leuke en waardevolle momenten. (Bron: Woningstichting Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl