Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 30 juni 2011 Kinderen slaan feestelijke paal brede school De Poolster in Den Helder

Op 28 juni 2011 sloegen de leerlingen van de basisscholen De Windwijzer en de Verrekijker samen met de kinderen van kinderopvang Wiele Wiele Stap de feestelijke paal van de brede school Pasteurstraat in Den Helder. De nieuwe brede school, die de naam 'De Poolster' krijgt, komt tot stand door een goede samenwerking tussen Sarkon, Kopwerk, Stichting Kinderopvang Den Helder-Texel, gemeente Den Helder en Woningstichting Den Helder. De realisatie van deze school past naadloos bij de door Woningstichting ingezette koers om scholing en opvoeding van kinderen en jeugd te faciliteren.

Na het openingswoord van Robbert Waltmann, directeur Woningstichting, gaf wethouder Wiltrude Turnhout het signaal om de borden te onthullen. De kinderen van de basisscholen en Kinderopvang hebben per groep een bord beschilderd. De schilderijen geven de bouwplaats de komende maanden een kleurige aanblik.

Onder de fundering brachten de leerlingen tijdscapsules aan waarin voorwerpen, tekeningen, gedachten en foto's die te maken hebben met het verleden, heden en de toekomst. Zo verbonden de kinderen de 'verleden tijd' (de oorsprong van de organisatie en de geschiedenis van het gebouw en haar 'bewoners') met de 'toekomst': de huidige generatie met hun verlangens, bouwend aan de brede school en aan hun eigen toekomst.

Wanneer de Poolster gereed is kunnen daar zo'n 450 basisschoolleerlingen onderwijs volgen en .... kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar opgevangen worden. Maar ook voor hun ouders en andere volwassenen komen er programma's en activiteiten vóór, tijdens en ná schooltijd. Zo wordt 'De Poolster' een rijke speel-leeromgeving, een ontmoetingsplaats voor kinderen en volwassenen en een plek waar pedagogisch medewerkers en leerkrachten hun expertise kunnen delen, een echter brede school dus.

Woningstichting verwacht De Poolster voor het begin van volgend schooljaar op te kunnen leveren. (Bron: Woningstichting Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl