Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 20 juli 2011 Informatieavond Julianadorp Oost op woensdag 20 juli 2011

Op woensdag 20 juli om 19.30 uur is in de raadzaal van het stadhuis aan de Bijlweg 20 een informatieavond over de bouw van de nieuwe wijk Julianadorp Oost. De bijeenkomst is een vervolg op een sessie van afgelopen 10 maart. Belangrijk verschil is dat de maximumbouwhoogte in de nieuwste plannen is verlaagd met een tot twee meter.

Op 10 maart van dit jaar is aan bewoners en belangstellenden het stedenbouwkundig plan en het voorontwerp van het bestemmingsplan voor de wijk Julianadorp Oost gepresenteerd. Het plan kreeg overwegend positieve reacties. Toch was er ook (opbouwende) kritiek. Vooral de bouwhoogte en de ligging van de geplande woningen aan de rand van het bestaande 'oude' dorp deed bij sommigen de wenkbrauwen fronsen.

Maximale bouwhoogte verlaagd

Om tegemoet te komen aan de wensen van de buurtbewoners is het plan aangepast. Dit betekent dat in het nieuwste plan de woningen aan de noordzijde anders zijn 'neergezet' en de maximale bouwhoogte in dit gebied is teruggebracht naar 10 en 11 meter.

Verder is Woningstichting Den Helder begonnen met het schetsen van de twee appartementengebouwen in de eerste fase van het plan.

Bezoekers van de informatieavond krijgen uitleg over de aanpassingen van het stedenbouwkundig plan en het bestemmingsplan. Ook worden de eerste schetsen van de appartementengebouwen getoond. De zaal is open vanaf 19.15 uur. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl