Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 08 september 2011 Hollands Kroon onderzoekt alternatieven voor huisvesting - Rechtbank vindt beroep omwonenden locatie Anna Paulowna gegrond

Op 8 september 2011 ontvingen de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer het nieuws dat de tijdelijke centrale huisvesting bij het gemeentehuis van Anna Paulowna niet door kan gaan. Omwonenden hadden bij de rechtbank in Alkmaar beroep ingesteld tegen de vergunning. De rechter heeft hen in het gelijk gesteld.

Volgens de rechter kan de gemeente onvoldoende aannemelijk maken dat de permanente huisvesting binnen vijf jaar gerealiseerd wordt. Hiermee is niet voldoende verzekerd dat de tijdelijke aanbouw aan het gemeentehuis van Anna Paulowna binnen vijf jaar verwijderd zal worden. Hoewel de rechtbank uitgaat van de goede intenties van de huidige gemeentebesturen vindt zij tegelijkertijd dat er nog teveel onzekerheden zijn die het proces voor permanente huisvesting zouden kunnen vertragen.

Voor de vier gemeenten is dit een tegenvaller in het proces dat zo goed op stoom is. Er wordt keihard gewerkt om de nieuwe organisatie op orde te hebben op 1 januari 2012. Het was een groot voordeel geweest als de vier gemeenten direct op de fusiedatum bij elkaar hadden gezeten. Of dat nog haalbaar is, wordt de komende tijd onderzocht door de stuurgroep van Hollands Kroon.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl