Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 13 september 2011 Naam gebouw brede school 't Veld bekend: Veldzicht

Het was even stil in de gymzaal van dorpshuis De Harmonie. Ruim 300 kinderen van de basisscholen De Marinx en De Boet keken ademloos naar de bijna thrillerachtige film waarin zowel de naam van het nieuwe gebouw als de prijswinnaars bekend werden gemaakt.

Daarna barstte een oorverdovend kabaal los. De naam van de nieuwe brede school: Veldzicht. Toen wethouder Jan Steven van Dijk de prijswinnaars Nik en Lois Groen en Beau Zomerdijk hun prijs - een iPad - wilde overhandigen duurde het wel even voordat hij zich verstaanbaar kon maken.

De toekomstige leerlingen van brede school 't Veld mochten meedenken over de verzamelnaam van het gebouw. Het dorpshuis en de scholen die onderdak vinden in de brede school - De Marinx en De Boet - behouden uiteraard hun eigen naam maar voor het pand zelf moest nog een naam worden bedacht.

Een jury, bestaande uit een vertegenwoordiging van beide scholen, het dorpshuis en gemeente Niedorp, koos tijdens de school-vakantie de naam. Die bleek twee keer op de lijst voor te komen. Goede raad was in dit geval ook letterlijk duur: er werden dus twee iPads aangeschaft.

Na het toespraakje van de wethouder nam Bertje Doperwtje de presentatie over en vermaakte de kinderen met zijn grappen, grollen en vooral liedjes. (Bron: Gemeente Niedorp)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl