Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 17 oktober 2011 Aannemers in beeld voor nieuwbouw zwembad Den Helder

De bedrijven Tuin/Van de Wal uit Den Helder, Pranger Rosier uit Dokkum, Lodema Elektrotechniek uit Leeuwarden en KWB uit Boxtel zijn in beeld om de nieuwbouw van het zwembad in Den Helder voor hun rekening te nemen. Binnenkort zal het college van B&W - na de wettelijke bezwarentermijn - verdere besluiten nemen over de gunning aan deze partijen. Als alles volgens plan verloopt start de bouw in december dit jaar. De opening van het bad staat gepland in de zomer van 2013.

Multifunctioneel zwembad

Het zwembadcomplex dat ontworpen is door Wind Architecten Adviseurs bestaat uit een 25-meter wedstrijdbad, een doelgroepenbad voor onder meer zwemlessen, een multifunctioneel bad waar het Commando der Zeestrijdkrachten kan oefenen en een recreatiebad met onder meer een waterglijbaan, whirlpools en een welnessruimte.

Ook komt er een nieuw buitenbad op het terrein. Daarbij komt er een speciale negen meter diepe duiktank die gebruikt gaat worden door duikteams van de Koninklijke Marine en mogelijk de brandweer en offshore bedrijven.

Duurzaam zwembad

De ‘energieprestaties’ liggen ruim boven de wettelijk minimumnorm.

Momenteel loopt een geothermisch onderzoek waarbij onderzocht wordt of het gebruik van aardwarmte mogelijk is. Dit principe houdt in dat je warm water uit de aarde oppompt om het gebouw en het water te verwarmen. Het is een techniek die elders al wordt toegepast, maar voor de zwembadwereld nieuw is. Of deze techniek daadwerkelijk gebruikt kan worden moet het onderzoek uitwijzen.

Aanbesteding van het zwembad

Vier bedrijven zijn in beeld om ieder vanuit de eigen discipline een bijdrage te leveren aan de bouw van het nieuwe zwembad. Het bouwkundig deel zal volgens het gunningsadvies voor rekening komen van combinatie Tuin/Van der Wal uit Den Helder. Pranger Rosier uit Dokkum wordt naar alle waarschijnlijkheid verantwoordelijk voor de ventilatie en verwarmingsinstallaties. Lodema Elektro Techniek uit Leeuwarden wordt belast met de elektrotechnische werken en KWB uit Boxtel krijgt de opdracht voor de zwemwaterbehandeling gegund. De aanbesteding is volgens de EU richtlijnen gelopen.

Wethouder Bruin: “Een paar maanden terug was ik al opgetogen dat het zwembad er definitief zou komen. Maar ik ben ook blij dat er nu belangrijke stappen in de aanbesteding zijn gezet. Natuurlijk moeten we de wettelijke bezwarentermijn nog doorlopen, maar belangrijk nieuws is dat een Helderse bouwcombinatie er in geslaagd is voor zo’n grote bouwklus als deze in aanmerking te komen. Dat is goed voor het bedrijf en goed voor de lokale economie. Ik weet dat achter de schermen hard gewerkt is om de aanbestedingsprocedure zorgvuldig te laten verlopen volgens de EU richtlijnen.

Voor de aanbesteding hebben zich ruim 30 bedrijven gemeld. De selectiecriteria zijn zodanig gekozen dat niet alleen de grote bedrijven in Nederland konden meedingen naar het werk, maar dat juist ook de middelgrote bedrijven en bedrijven uit de regio zich konden positioneren. En dat is gelukt.” (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl