Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 16 november 2011 Participanten brede school De Hoge Akker in Tuitjenhorn krijgen sleutel op vrijdag 18 november 2011

De nieuw gebouwde brede school 'De Hoge Akker' is klaar. Maar nog lang niet ingericht.

Dat gaan de gebruikers van het pand nu doen. Gemeente Harenkarspel nodigt de participanten uit voor de sleuteloverdracht op vrijdag 18 november 2011. De overdracht is rond 11.30 uur en vindt plaats in de brede school zelf aan Dorpsstraat 35 in Tuitjenhorn.

Wethouder Myrthe Scheltema de Heere (onderwijs) overhandigt symbolisch de sleutel. Dit gebeurt tijdens een kort feestelijk moment in de nieuwe school.

Eerst, van 11.30 tot 12.00 uur wordt een inspectie-ronde gelopen door het nieuwe pand en vervolgens, rond 12.15 uur, geeft de wethouder de sleutel over aan de participanten.

De school is vorige week vrijdag, netjes op de streefdatum 11-11-11, opgeleverd.

Dankzij de geweldige inspanningen van het team van aannemer De Geus uit Broek op Langedijk is dit gelukt. Maar het pand is nog wel kaal en leeg. Het moet nog helemaal worden ingericht. Als de gebruikers hun sleutel hebben ontvangen, kunnen zij daar aan beginnen.

Uiteindelijk kunnen zij dan ook verhuizen. De ingebruikname van de school is gepland in januari 2012, als de kerstvakantie voorbij is. De feestelijke ingebruikname door alle participanten wordt een groot feest. Dat moment staat gepland in maart 2012.

Gemeente Harenkarspel is heel blij dat de nieuwbouw precies op tijd is opgeleverd. Nu is ook te zien hoe goed de architect, DMV uit Kerkrade, zich heeft gehouden aan een van de belangrijke eisen voor de nieuwe school: dat het aansluit bij de karakteristieke bouw van de oude Sint Barbaraschool. Het gebouw, met name het basisschooldeel, heeft een bijzonder 'galerijmodel'. Met een eigen in- en uitgang van steeds twee lokalen naar de galerij/de buitenkant van het gebouw. Daardoor is er meer werkruimte in de school zelf, elke groep heeft nu zeventig vierkante meter ruimte (twintig meer dan de gebruikelijke vijftig vierkante meter in andere scholen). De 'buitengang' geeft ook meer werkrust in het gebouw, omdat verkeersstromen niet binnen plaatsvinden. Het gebouw heeft tevens een zeer modern en energiezuinig klimaatsysteem. Hierdoor worden de temperatuur én luchtkwaliteit continue aangepast op wat er in de betreffende ruimte gebeurt, zodat er sprake is van zeer constante en gezonde werkomstandigheden.

In de brede school De Hoge Akker werken meerdere organisaties samen. Stichting Flore (bestuur Rooms-Katholieke basisschool), de stichtingen Peuterspeelzalen Harenkarspel, Kinderopvang Harenkarspel, VE de Noordkop (volwassenen educatie), sportzaal De Groet en de gemeente. In De Hoge Akker hebben alle partners hun eigen plek met daarin de eigen specifieke gebruikswensen. Daarnaast zijn er diverse ruimtes die multifunctioneel gebruikt en/of verhuurd kunnen worden. De partners gaan binnen het gebouw innig samenwerken. De Hoge Akker zal gaan functioneren als een 'centrum voor ontmoeting en ontwikkeling', zoals het onderschrift in het logo meldt. Eén van de voorbeelden van de samenwerking is dat het gebouw één personeelskamer heeft, waarin al het personeel elkaar ontmoet.

De eerste steen voor De Hoge Akker is officieel gelegd op 1 maart 2011. De officiële opening is in maart 2012. Dan houden alle gebruikers ook een open dag. Op dat moment kunnen alle mensen zien hoe De Hoge Akker er van binnen en buiten uitziet. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl