Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 08 december 2011 Gemeente Den Helder ontruimt weer woning vanwege kamerverhuur

De gemeente Den Helder heeft voor de derde keer in korte tijd een woning ontruimd waar illegaal kamers werden verhuurd aan Poolse mensen en waarin bovendien geen brandveiligheidsvoorzieningen waren aangebracht.

Na klachten uit de omgeving hebben handhavers van de gemeente donderdagavond een controle uitgevoerd in de woning aan de Middenweg 147. De huurder van het pand, dat volgens het bestemmingsplan door één huishouden mag worden bewoond, bleek hier voor elf mensen slaapplaatsen te hebben ingericht. De handhavers troffen er zes Polen aan. In het pand waren geen brandveiligheidsvoorzieningen getroffen.

De controleurs hebben vervolgens contact opgenomen met zowel de eigenaar van het pand als met de politie. De Polen hebben daarna het pand verlaten.

De eigenaar van het pand heeft zich overigens keurig aan de regels gehouden. De huurder bleek zich schuldig te hebben gemaakt aan illegale kamerverhuur. Daarbij heeft hij de brandveiligheidseisen niet in acht genomen. Dit heeft geleid tot de actie van de gemeente. De eigenaar heeft naar zeggen het huurcontract met de huurder met onmiddellijke ingang opgezet. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl