Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 13 december 2011 Huurderskoepel Schagen en Omstreken van Wooncompagnie gekozen tot Huurdersorganisatie van het jaar

Tijdens de Landelijke Bewonersdag van de Woonbond in de Eusebiuskerk in Arnhem heeft de Huurderskoepel Schagen en Omstreken de prijs voor beste huurdersorganisatie in ontvangst genomen.

Minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties overhandigde de prijs en een dinercheque ter waarde van € 500 aan voorzitter Henk van Gameren. Het thema voor 2011 is energiebesparing en de onafhankelijke jury roemde het democratische gehalte van de Huurderskoepel en de voorbeeldfunctie die zij voor andere huurdersorganisaties kan vervullen.

Afspraken maken over energie

De Huurderskoepel heeft samen met de collega vereniging De Vijfhoek uit Purmerend afspraken kunnen maken met Wooncompagnie over het besteden van 8.000.000 euro in vier jaar tijd om energiebesparingen voor en door huurders te realiseren. Daarnaast heeft de Koepel een "energieambassadeur" benoemd die zich specialiseert in energie en duurzaamheid. Naast een directe betrokkenheid bij energieprojecten is deze functionaris ook betrokken bij publicaties aan huurders over energiebesparende maatregelen.

Partijen versterken elkaar

Na het in ontvangst nemen van de prijs stond Henk van Gameren stil bij het functioneren van de Koepel en de relatie met Wooncompagnie. De Huurderskoepel vertegenwoordigt de huurdersverenigingen van Wooncompagnie uit Harenkarspel, Niedorp en Wieringerwaard, Zijpe, Medemblik, Wieringermeer en Schagen. Een samenwerking die heel goed verloopt en die de onderlinge verenigingen bindt maar vooral ook versterkt door het delen van kennis en kunde. "Vele handen maken immers licht werk", aldus van Gameren. Hij gaf ook aan dat de Koepel niet achteroverleunt maar nadenkt over hoe de belangen van de huurders in de toekomst nog beter behartigd kunnen worden. "We moeten met de tijd mee gaan en het vinden en binden van vrijwilligers is ook voor ons lastig. Het is van belang dat ook jongere generaties een rol spelen bij de belangenbehartiging. We zullen kritisch moeten zijn of de huidige structuren wel de juiste invulling zijn". Ook stond van Gameren stil bij de samenwerking met Wooncompagnie. "In een relatie die gebaseerd is op vertrouwen en respect versterken partijen elkaar en blijkt dat de verschillende belangen vaak goed te combineren zijn. De afspraken die gemaakt zijn op het gebied van energiebesparing zijn daarbij een goed voorbeeld".

Nadenken over de toekomst

Ook directeur John Hendriks was bij de uitreiking aanwezig en hij bevestigt de visie van van Gameren. "In een tijd van zwaar weer moet nagedacht worden over de toekomst en moeten mogelijk lastige beslissingen genomen worden. Het is dan goed dat wij met de Huurderskoepel en hun collega's uit Purmerend met open vizier de discussie aan kunnen gaan. Ook als we het niet altijd eens zijn". (Bron: Wooncompagnie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl