Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 16 januari 2012 Gemeente Harenkarspel en bouwbedrijf tekenen overeenkomst starterswoningen in Sint Maarten

Op de voormalige locatie van garage Haulo kunnen starterswoningen gebouwd worden In de week voor Kerstmis hebben wethouder Rob Treur van gemeente Harenkarspel en directeur C. Kamp van Kamp Bouwbedrijf een overeenkomst getekend voor deze woningbouw in Sint Maarten. Als de procedure verder gunstig verloopt, kan de verkoop in het vroege voorjaar van 2012 beginnen.

De gemeenteraad van Harenkarspel heeft op 13 december 2011 het bestemmingsplan vastgesteld. Het bouwbedrijf kon daarom nu een omgevingsvergunning aanvragen voor de bouw van de starterswoningen. De bouw van zeven starterswoningen met een maximale prijs van € 160.000,- en 8 flexibele, levensloopbestendige woningen (voor gezinnen, senioren of bedrijf/beroep aan huis) onder de € 200.000,- zijn in de overeenkomst vastgelegd.

Een van de eisen van de gemeenteraad en de provincie (ISV subsidie) was dat de gemeente een overeenkomst sloot met de ontwikkelaar, Kamp Bouwbedrijf. Deze overeenkomst is op 19 december 2011 getekend. Het door Kamp ingediende ontwerp van AVEM architectuur werd al eerder geselecteerd als winnaar van een door het gemeentebestuur uitgeschreven prijsvraag. De gewenste woningbouw in Sint Maarten is onderdeel van de intenties van de gemeenteraad en dorpsbewoners om de leefbaarheid in dit plattelandsdorp te versterken.

De verkoop kan eind februari/begin maart beginnen en wordt geregeld door Vlieg Makelaars in Schagen. Gemeente Harenkarspel wil de verkoop stimuleren en biedt de mogelijkheid aan om een gemeentelijke starterslening te krijgen. Dit is een lening voor starters die net te weinig hypotheek kunnen verkrijgen op basis van hun inkomen.

Meer informatie over de starterslening is te vinden op deze site in de rubriek 'wonen' onder 'starterslening'. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl