Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 19 januari 2012 Woningstichting Den Helder: slechts drie woninguitzettingen in 2011 - resultaat van samenwerking en grote inspanningen

In 2011 zette Woningstichting Den Helder slechts drie keer een huurder uit de woning. Woningstichting heeft tienduizend woningen, en drie uitzettingen is het laagste aantal ooit behaald. In 2010 zette deze corporatie nog 14 huurders uit.

Ook de totale huurachterstand daalde en bedroeg vorig jaar 0,58% van de jaarhuur, de helft van het landelijke gemiddelde.

Woningstichting besteedt veel aandacht aan preventie en treedt op bij beginnende problemen. Zo gauw de medewerkers van incasso een betalingsachterstand constateren maken zij direct een afspraak met de huurder. De situatie wordt bij voorkeur in de veilige thuisomgeving van de huurder besproken. Daartoe legden de medewerkers van incasso vorig jaar 851 huisbezoeken af. Een aantal huurders met dreigende betalingsproblemen krijgt begeleiding bij het op orde brengen van hun financiële huishouding. De aandacht voor preventie richt zich behalve op huurders ook op middelbare scholieren. Samen met een aantal andere initiatiefnemers organiseert Woningstichting de voorlichting "Blij Schuldenvrij". Deze voorlichting stimuleert de tweedeklassers bewust om te gaan met hun geld.

Het positieve resultaat voor 2011 is mede te danken aan alle huurders die bereid waren strikte afspraken te maken na haperend betalingsgedrag en aan de gemeente die in een aantal schrijnende situaties garant stond voor de huurpenningen waardoor uitzetting kon worden voorkomen.

Ondanks de uiterste inspanningen van de medewerkers van de afdeling incasso van Woningstichting lukte het in drie gevallen niet om de huurders 'binnen boord' te houden. Hoewel elke uitzetting er feitelijk één te veel is, ziet Woningstichting drie uitzettingen als een zeer positieve resultaat. (Bron: Woningstichting Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl