Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 25 januari 2012 West-Friesland grijpt stevig in op planning bedrijventerreinen

De gemeenten in West-Friesland hebben afspraken gemaakt over de planning van bedrijventerreinen tot 2020. De afspraken zijn vastgelegd in een programma, dat is aangeboden aan de provincie Noord-Holland. Om overaanbod te voorkomen houdt de regio stevig de vinger aan de pols en zet meer dan de helft van de plannen voor bedrijventerreinenontwikkelingen on hold. De ontwikkelingen die in uitvoering zijn vinden wel doorgang. Dit betreft 't Zevenhuis fase 1, Distriport fase 1, De Veken 3+ en 4A, Uitbreiding Loos, Andijk-Zuid en Schepenwijk 1. De totale omvang van deze ontwikkelingen is 87 hectare.

Nut en noodzaak

Wat verandert in de planning van de bedrijventerreinenontwikkelingen is de fasering van het aanbod. Tot 2020 wordt er rekening gehouden met behoefte aan maximaal 112 hectare nieuw terrein. In het programma zijn verschillende mijlpalen benoemd van bedrijventerreinen die alleen ontwikkelt mogen worden als nut en noodzaak is aangetoond in het regionaal gemeentelijk overleg. De totale omvang van deze mijlpalen is 126 hectare. De mijlpalen zijn Schepenwijk 2, Zevenhuis fase 2, Overspoor Oost uitbreiding 2 en Distriport fase 2. Daarnaast zijn er plannen voor nog 77 hectare die zijn uitgesteld tot na 2020.

Focus op herstructurering

De focus ligt niet meer op het aanleggen van nieuwe terreinen, maar de herstructurering van bestaande terreinen. Binnen een jaar liggen de eerste drie uitvoeringsplannen klaar van herstructureringslocaties in de gemeenten Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. De uitvoering van de planning van bedrijventerreinen ligt bij het Coördinatiepunt Bedrijventerreinen West-Friesland, een samenwerking tussen de zeven Westfriese gemeenten en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl