Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 27 januari 2012 Voldoende belangstelling kavels centrum Den Burg (Texel)

De raad van de gemeente Texel besloot vorig jaar om een verkenning te doen naar de marktbehoefte aan kavels in het centrum van Den Burg. Dit onderzoek is een eerste stap in de uitwerking van het plan voor de ontwikkeling van het centrum. In totaal zijn 25 reacties binnengekomen van geïnteresseerden in een kavel in het centrum van Den Burg. Hiervan is bijna de helft geïnteresseerd in een commerciële ruimte, waarvan een deel daarboven appartementen wil realiseren. Deze belangstelling is voor de gemeente in deze fase voldoende groot om te starten met de planologische en financiële uitwerking van het project.

Eind 2011 heeft de gemeente in locale en regionale media en op de gemeentelijke website een advertentie geplaatst met de uitnodiging voor geïnteresseerden in een bouwkavel in het centrum van Den Burg, hierop te reageren. Van de 25 reacties is bijna de helft geïnteresseerd in een commerciële ruimte, waarvan ook weer de helft daarboven appartementen wil realiseren. Een deel hiervan heeft al een voorkeur aangegeven voor een bepaald type commercie: horeca, detailhandel of zakelijke dienstverlening. Het grootste deel, 80% van de reacties, heeft betrekking op woonruimte in het centrum. Een klein deel hiervan (acht stuks) heeft aangegeven ook interesse te hebben in het bouwen van een woning aan de Burgwal.

De belangstelling is in deze fase voldoende groot om te starten met de planologische en financiële uitwerking van het project. Het blijft de komende tijd mogelijk voor andere partijen om zich aan te sluiten. Ook is het mogelijk dat er partijen afhaken naarmate de plannen concreter worden. Het college wil in een open proces met de belangstellenden verder werken aan de invulling van de stedenbouwkundige en planologische randvoorwaarden, uiteraard binnen de door de raad vastgestelde kaders. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl