Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 24 februari 2012 Wonen Plus Welzijn en Stichting Welzijn Ouderen tekenen intentieverklaring in Tuitjenhorn

Dinsdagmiddag 21 februari 2012 tekenden Wonen Plus Welzijn en de Stichting Welzijn Ouderen Harenkarspel (SWOH) een overeenkomst in het gemeentehuis in Tuitjenhorn.

De overeenkomst betreft de intentie van de SWOH tot intense samenwerking met Wonen Plus Welzijn. Bij de ondertekening was wethouder Myrthe Scheltema de Heere aanwezig om de betrokkenheid van de gemeente te onderstrepen.

Stichting Welzijn Ouderen Harenkarspel (SWOH) wil graag ook in de toekomst de continuïteit en kwaliteit van haar dienstverlening aan ouderen garanderen. Een samenwerking met Wonen Plus Welzijn, die in Schagen en Zijpe soortgelijke diensten verleent aan ouderen, ligt daarom voor de hand. Daarom tekenen de SWOH en Wonen Plus Welzijn op 21 februari de intentieverklaring. Hiermee zetten zij de eerste formele stap in de voorgenomen intense samenwerking.

In eerdere verkennende gesprekken bleek dat beide organisaties het belangrijk vinden te behouden wat goed gaat. Wonen Plus Welzijn en SWOH zijn van plan om van elkaar te leren en elkaars sterke punten over te nemen. Een groot voordeel van de voorgenomen samenwerking is dat de personele kwetsbaarheid afneemt. De SWOH heeft een groot aantal vrijwilligers, die door slechts twee parttime betaalde krachten worden aangestuurd en gefaciliteerd. Wonen Plus Welzijn is minder kwetsbaar en kan in geval van ziekte bijvoorbeeld gemakkelijk vervanging verzorgen.

Beide besturen tekenen de intentieverklaring in de hoop dat zij dit proces dit jaar nog kunnen afronden. Wethouder Scheltema de Heere is aanwezig bij de ondertekening omdat zij graag haar betrokkenheid bij een goede organisatie voor ouderenwelzijn onderstreept. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl