Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 29 maart 2012 Locaties van nieuwe ondergrondse containers voor glas, papier en textiel in Den Helder

De afgelopen tijd zijn op verschillende plaatsen in de gemeente Den Helder ondergrondse containers voor glas, papier en textiel geplaatst door HVC. Deze zijn bedoeld als vervanging van de oude bovengrondse. Vorige week zijn de oude bovengrondse dan ook door HVC verwijderd. De ondergrondse containers zorgen voor een verbeterd straatbeeld en minder zwerfafval.

Tot voor kort kon u uw glas, papier en textiel kwijt in verschillende bovengrondse containers op verspreide locaties. De nieuwe ondergrondse containers daarentegen vindt u op centrale plekken, namelijk dicht bij de winkelcentra.

Zestien verzamelpunten

In totaal zijn er nu zestien plaatsen waar u een verzamelpunt van ondergrondse containers aantreft. Alle zestien liggen ze dicht bij winkelcentra, omdat de ervaring heeft geleerd dat dit de beste locaties zijn om een zo hoog mogelijk inzamelresultaat te bereiken. Verspreid over deze nieuwe inzamellocaties staan 33 glasbakken, 15 papierbakken en 10 textielbakken. Verouderde ondergrondse containers die al op deze locaties stonden, zijn ook meteen vervangen. Omdat er voor gekozen is om de ondergrondse containers centraler te plaatsen, komen op oude niet centraal gelegen bovengrondse locaties geen containers terug.

Verbeterd straatbeeld

"Verschillende redenen hebben ons doen besluiten over te schakelen op ondergrondse containers", zegt wethouder Den Dulk. "Allereerst natuurlijk het gemak voor onze inwoners: ga je boodschappen doen, neem je op de heenweg je glas, textiel en eventueel oud papier mee. Maar ook de verbetering van het straatbeeld vind ik erg belangrijk. Wat zagen die oude bakken er soms ongelofelijk smerig uit. Nee, dat was geen schoon visitekaartje. En ten derde leert de ervaring dat met de ondergrondse containers zwerfvuil wordt tegengegaan."

Nieuwe locaties

Op hvcinzameling.nl vindt u meer informatie en downloads van alle locaties waar de nieuwe ondergrondse containers staan. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl