Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 19 april 2012 Duurzaamheidsleningen voor woningeigenaren in Zijpe

Met ingang van 19 januari 2012 kunnen huiseigenaren en verenigingen van eigenaren in Zijpe een duurzaamheidslening aanvragen. Deze duurzaamheidslening kan worden gebruikt voor energiebesparende of energieopwekkende maatregelen in en om huis. De regeling komt voort uit de klimaatvisie van de gemeente Zijpe en wordt uitgevoerd door SVN, een stimuleringsfonds gericht op de volkshuisvesting in Nederlandse gemeenten. De lening kan worden aangevraagd tot 1 juli 2013, of tot de beschikbare 1,5 miljoen op is.

Klimaatbeleid

De gemeente Zijpe stelt in haar Klimaatvisie dat zij streeft naar een verminderd energieverbruik van 17% in 2020 en naar 40% opwekking van duurzame energie. De duurzaamheidslening stimuleert huiseigenaren te kiezen voor energiebesparende of duurzame energieopwekkende maatregelen. Denk aan isolatie, zonnepanelen, HRe-ketels of vegetatiedaken.

Lening

De rente van de lening is altijd 3% lager dan het normale markttarief, met een minimum van 0,5% rente. Particuliere woningeigenaren kunnen minimaal € 2.500 en maximaal € 15.000 lenen. Verenigingen van Eigenaren kunnen minimaal € 15.000 en maximaal € 100.000 lenen. De lening loopt maximaal 15 jaar. De aflossing van de lening begint pas na drie jaar. Door de aantrekkelijke rente verdient de investering zich makkelijker terug.

Aanvragen

Inmiddels zijn de eerste aanvragen voor de lening binnen, maar er is nog voldoende budget voor veel meer aanvragen.

Meer informatie over de duurzaamheidslening leest u op www.zijpe.nl (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl